Home » Armin van Buuren wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

Armin van Buuren wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

Door Harry Verheijen


Leiden

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Armin van Buuren wint Ere Zilveren Reissmicrofoon


10 mei 2023 | Redacteur: Omroep West

De Ere Zilveren Reissmicrofoon gaat dit jaar naar Armin van Buuren. De wereldberoemde Leidenaar ontvangt de prijs vanwege zijn werk als succesvolle club-dj en radiomaker van onder meer het muziekprogramma A State of Trance, zo werd dinsdagochtend bekendgemaakt op NPO Radio 1.

Van Buuren ontwikkelde het programma A State of Trance rond de eeuwwisseling voor SLAM!-voorloper ID&T Radio. Het is inmiddels uitgegroeid tot het populairste muziekprogramma ter wereld, stelt de jury van de Zilveren Reissmicrofoon. De jury noemt de show een ‘echt radioprogramma’ met interactieve onderdelen en ruimte voor nieuw talent.

De eerste uitzending van A State Of Trance was in mei 2001 te beluisteren. Inmiddels zijn er 1.119 uitzendingen gemaakt en stemmen er iedere week naar schatting zo’n 44 miljoen luisteraars op af. Het programma wordt wereldwijd op meer dan honderd FM-stations uitgezonden en is ook online te horen en te zien. In Nederland zendt Radio 538 het programma uit.

Bij het jubileum van zijn duizendste uitzending vertelde Armin van Buuren aan Omroep West dat hij het programma nog wil maken, zolang hij de muziek nog voelt. “Ik ben absoluut nog niet klaar om te stoppen met A State Of Trance”, zei hij toen. “Daarvoor hou ik simpelweg te veel van de muziek, de fans en de community.”

De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker wordt sinds 1966 uitgereikt. De winnaar wordt gekozen en bekendgemaakt op 15 juni, wanneer ook Armin van Buuren wordt gehuldigd.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/armin-van-buuren-wint-ere-zilveren-reissmicrofoon

Lees ook:  LUMC biedt thuismonitoring voor ex patiënten Intensive Care

Related Articles