Home » Culinair take away wandelen nu mogelijk in Leiden

Culinair take away wandelen nu mogelijk in Leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Culinair take away wandelen nu mogelijk in Leiden

17 maart 2021

LEIDEN – In maart en april kunnen wandelaars een culinaire wandeling gaan lopen langs vijf tot zes restaurants in Leiden. Deelnemers van de wandeling krijgen een culinair hapje en een non-alcoholisch drankje bij de deelnemende restaurants aangeboden. De opbrengsten van de wandeling gaan grotendeels naar de deze restaurants. Op deze manier kunnen mensen op eer veilige manier de lokale horeca steunen, en genieten van culinair eten. De deelnemende restaurants in Leiden zijn De Engelenbak, De Klok, Het Fust, Het Prentenkabinet en Jeanpagne. Deelnemers kunnen de wandeling op eigen tempo lopen, en hoeven geen eerder bepaalde route te volgen. 

De wandeling wordt georganiseerd door WijnSpijs, en wordt gelanceerd in twintig steden in Nederland. Zij kunnen de wandelingen organiseren omdat culinaire take-away wandelingen recent (onder voorwaarden) zijn toegestaan, na een politieke lobby bij verschillende gemeenten. Wouter Dijkstra (directeur van WijnSpijs) over de wandeling: ‘Wij focussen met de gewaardeerde horeca op wat wel kan, in plaats van wat niet kan. Die ondernemersmentaliteit komen we ook veel tegen binnen de Leidse horeca.’

Kaarten voor de wandeling zijn te koop via de website van WijnSpijs. Deelnemen aan de wandeling kost 30 euro per persoon.

Altijd op de hoogte    

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   

Luister ook naar Unity.NUBron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/culinair-take-away-wandelen-nu-mogelijk-in-leiden

Lees ook:  Autisme Belevings Circuit voor mensen met autistische kinderen

Related Articles

Laat een reactie achter