Home » Deze bouwkundige banen zijn gericht op duurzaamheid in de randstad

Deze bouwkundige banen zijn gericht op duurzaamheid in de randstad

Door Harry Verheijen
Deze bouwkundige banen zijn gericht op duurzaamheid in de randstad

Ben jij een duurzaam persoon en wil je dit het liefst combineren met je baan? Dan is het misschien ook eens verstandig te kijken waar je interesses liggen. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we in ieder geval al uitgezocht welke duurzame beroepen er zijn in de Randstad en wat de positieve voordelen van dit werk kunnen zijn voor onze planeet.

Duurzame beroepen

Om duidelijkheid te behouden, hebben wij hier een overzicht gemaakt van beroepen die instaan voor duurzaamheid. Enkele voorbeelden zijn:

  • Civiele techniek: hierbij houdt men zich voornamelijk bezig met ontwerpen, realiseren en onderhouden van projecten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een brug, die ervoor moet zorgen dat je van A naar B komt zonder een heel stuk te moeten rijden en gewoon over het water heen kunt rijden.

Hierbij worden verschillende materialen en oplossingen gebruikt om het zo duurzaam mogelijk te maken. Een projectleider civiele techniek weet er alles van en heeft hier dan ook de juiste expertise voor. Aspecten waar rekening mee moeten worden gehouden zijn overlast van afgesloten wegen, overstromingen, lawaai en trillingen.

  • Energie adviseur: een energieadviseur houdt zich voornamelijk bezig met het evalueren van het gebruik van energie in gebouwen, systemen in gebouwen en processystemen. Hier brengt hij vervolgens advies over uit.
  • Monteur zonnepanelen: misschien is dit nog wel een van de duurzaamste beroepen die er zijn. Een monteur repareert of installeert systemen die op zonne-energie werken. Bij het opwekken van zonnestroom komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij.

Voordelen van een duurzaam beroep

Nu we een inzicht hebben gegeven over verschillende duurzame beroepen die in trek zijn in bijvoorbeeld Leiden, kan het ook interessant zijn eens te kijken naar de voordelen van een duurzaam beroep. Hier liggen ook nog kansen waarvan je misschien nog niet eens wist dat ze er waren. Voordelen van een duurzaam beroep uitoefenen, zijn:

  • Positieve impact: door aan de slag te gaan in de MVO-sector en hierin een duurzame functie te vervullen, heb je een positieve bijdrage in het mooier maken van de wereld om ons heen. Hierdoor ben je niet continu bezig met alleen geld verdienen, maar krijg je ook nog het gevoel dat je iets positiefs doet.
  • De MVO sector groeit snel: meer dan de helft van de consumenten heeft laten weten dat ze het belangrijk vinden dat een bedrijf een positieve bijdrage levert aan de maatschappij, welzijn van de mensheid en het milieu. Bedrijven die hier namelijk niet op willen anticiperen, komen vroeg of later in de problemen te zitten.
  • Toekomstgericht: heel kort door de bocht, maar eigenlijk ben je bezig met het verbeteren van je eigen toekomst. Je mag er trots op zijn dat jij degene bent die zich inzet voor een betere wereld.

Betere wereld om ons heen

Wij hopen je middels deze blog duidelijkheid te hebben gegeven over de inhoud en voordelen van een duurzaam beroep. Realiseer je dan ook dat je het niet alleen voor jezelf doet, maar ook voor een ander. De wereld om ons heen verandert snel, en we zullen er alles aan moeten doen de wereld een stuk groener te maken dan hij nu is. Er liggen voldoende mogelijkheden in de omgeving van Leiden, je hoeft ze alleen maar aan te pakken!

Lees ook:  Woodstock op het Water op 1 en 2 juli

Wil jij op de hoogte blijven van de meest nieuwe trends omtrent scams? Lees hier ons artikel over hoe internet scams steeds meer mensen in Leiden raken.

Related Articles