Home » Het studentenleven in Leiden

Het studentenleven in Leiden

Door Harry Verheijen
Studente

Leiden staat bekend om zijn rijke geschiedenis, pittoreske grachten en bruisende studentenleven. Maar wat maakt studeren in Leiden zo speciaal? In deze blog vertellen we waarom de sleutelstad van Nederland een populaire bestemming is voor studenten uit de hele wereld.

De universiteit Leiden

Het kroonjuweel van het hoger onderwijs is ongetwijfeld Universiteit Leiden. De universiteit is opgericht in 1575 en daarmee de oudste universiteit van Nederland. Deze eeuwenoude instelling heeft een wereldwijde reputatie als academische instantie. Wist je dat zelfs Prinses Beatrix heeft gestudeerd in Leiden? Dit deed ze samen met een van de Leidse BN’ers Prinses Laurentien.

Bekijk ook onze blog: Zomerse rondleidingen door het Academiegebouw van Universiteit Leiden

Internationale gemeenschap

Leiden verwelkomt jaarlijks duizenden internationale studenten, wat de stad tot een diverse en inclusieve gemeenschap maakt. Deze mix van culturen draagt bij aan een unieke leeromgeving. Dit stelt studenten in staat om hun wereldbeeld te verbreden en interculturele vriendschappen te sluiten.

Internationale studenten

Internationale carrièremogelijkheden

Leiden ligt gunstig nabij steden als Den Haag en Amsterdam. In deze grote steden bevinden zich veel nationale en internationale organisaties. Dit opent de deur naar boeiende stages en carrièremogelijkheden voor studenten in diverse vakgebieden. Van internationaal recht en diplomatie tot zakelijk management en wetenschappelijk onderzoek.

 

Uitgaansleven

Leiden biedt een gezellig nachtleven dat perfect is voor studenten. De stad heeft een overvloed aan diverse cafés, gezellige studentenkroegen en levendige bars langs de Nieuwe Rijn. Er is altijd wel een plek om te genieten van een drankje of een avondje uit met vrienden. Daarnaast zijn er ook diverse live muziekoptredens, waar studenten nieuwe mensen kunnen ontmoeten en feest vieren. De late night eetgelegenheden, maakt Leiden de ideale stad om te genieten van het nachtleven en de studententijd volledig te benutten.

In het bruisende centrum van Leiden vinden studenten niet alleen een levendig uitgaansleven, maar ook een overvloed aan retail en verzorgingsmogelijkheden die aan hun behoeften voldoen. Van trendy kledingwinkels tot professionele kappers en nagelstylisten.

Ben je toevallig op zoek naar nagel inspiratie? Kijk voor meer informatie op Magic Nails.

Studenten feest

Voldoende studentenverengingen

Het studentenleven in Leiden is springlevend, dit komt door de breed scala aan studentenverenigingen en activiteiten. Het lidmaatschap van een studentenvereniging biedt niet alleen de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken, maar ook om je passies te ontdekken en te ontwikkelen.

Fietsvriendelijkheid

Nederland staat bekend om zijn fietscultuur, Leiden vormt daarop geen uitzondering. Fietsen is een populaire en handige manier om door de stad te reizen, waardoor studenten gemakkelijk van de ene locatie naar de andere kunnen gaan en de stad kunnen verkennen.

Kortom, studenten kunnen zichzelf gemakkelijk verwennen in deze charmante stad. Dit maakt het centrum van Leiden niet alleen een geweldige plek om te studeren en uit te gaan, maar ook goede bestemming voor alle dagelijkse behoeften.

 

Meer blogs lezen? Lees dan Leidse studenten verwelkomen terugkeer basisbeurs

Lees ook:  Uitbraak norovirus bij stemlocaties in Leiden

Related Articles