Home » 4200 handtekeningen voor petitie Leidens Ontzet

4200 handtekeningen voor petitie Leidens Ontzet

Door Harry Verheijen


Leiden

4200 handtekeningen voor petitie Leidens Ontzet2 juli 2021

LEIDEN – Jordy Boutier, De initiatiefnemer van de petitie voor het behoud van vaste podia tijdens Leidens Ontzet, heeft een onrustige 24 uur achter de rug. Gisteren startte hij de petitie tegen de plannen van gemeente Leiden om de viering van Leidens ontzet op 2 en 3 oktober aan te passen.

Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend en krijgt hij bijval van partijen die gedupeerd zijn vanwege de plannen. “Het voelt overweldigend. Ik startte de petitie omdat ik vind dat er een tegengeluid moet zijn. Ik rekende op enkele honderden ondertekenaars. En kijk nu.” De website kreeg meer dan 12.000 bezoekers in de eerste 24 uur. In die tijd is de petitie 4200 keer getekend. Op de vraag wat Boutier ermee gaat doen reageert hij: ‘Ik ga dit hoe dan ook aanbieden aan de gemeente, samen met de gedupeerde partijen’. Allereerst wil hij met hen om de tafel om een alternatief voorstel te bespreken. 

Vanuit gemeente Leiden zijn er ook plannen om plastic bekers met statiegeld te gebruiken tijdens het aangepaste festival. Dit in het kader van duurzaamheid en minder ecologische belasting. Daar is Boutier het niet meteen mee eens: ‘Natuurlijk is het ecologisch leuk, maar wat moet dat onhygiënisch zijn om horecaondernemers de hele avond met dezelfde beker lastig te vallen. En dat tijdens een pandemie”. Het hoort er volgens hem ook bij dat na het Leidens Ontzet de bezoekers na het feest door de stad lopen tussen de duizenden bekers. “Het wordt die nacht nog allemaal opgeruimd”. 

Boutier zegt niet akkoord te gaan met een brief van de griffie waarin zijn petitie van de hand wordt gedaan. ‘Het gebeurt vaker dat een petitie wordt weggewuifd met zo’n brief. Maar laten we eerst de komende week wachten hoeveel mensen nog tekenen, en dan gaan we verder kijken wat de ondernemers kunnen doen’.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/4200-handtekeningen-voor-petitie-leidens-ontzet

Lees ook:  Hulpdiensten rukken uit voor scooter in water

Related Articles

Laat een reactie achter