Home » Allereerste editie van het Leids Basisschooldebat

Allereerste editie van het Leids Basisschooldebat

Door admin


Leiden

Allereerste editie van het Leids Basisschooldebat20 mei 2022

LEIDEN – Dinsdag 17 mei was de allereerste editie van het Leids Basisschooldebat: een samenwerking tussen DebatUnie en BplusC om kinderen te laten nadenken over complexe vraagstukken met als thema ‘dierenwelzijn’. Acht debatteams met leerlingen uit groep 7 en 8 van OBS De Viersprong en basisschool De Single debatteerden over de stellingen: ‘gevangenen moeten een asielhond of -kat krijgen om voor te zorgen’, ‘dierentuinen moeten afgeschaft worden’ en ‘kinderen moeten op school insecten eten’.

De basisschoolklassen volgden in aanloop naar het Debattoernooi een literatuurworkshop van BplusC waarin ze meer te weten kregen over het raakvlak tussen mensen en dieren. De docenten werden getraind door DebatUnie om zelf debatlessen te kunnen geven.

Leerlingen van middelbare scholen waren de jury en de dag werd afgesloten met een prijsuitreiking. De prijs voor beste spreker is gewonnen door Romaissa Boukharta uit Team Zwart (groep 8 van De Viersprong); het beste team was Team Groen (groep 8 van De Singel). Alle leerlingen kregen ook de kans om mee te doen aan het landelijke vervolg op zaterdag 4 juni in Den Haag. De Leidse Basisschoolleerlingen zullen dan in debat gaan met kinderen uit het hele land en maken kans om het beste basisschoolteam van Nederland te worden.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/allereerste-editie-van-het-leids-basisschooldebat

Related Articles

Laat een reactie achter