Home » Alles over ladegeleiders | leiden

Alles over ladegeleiders | leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Alles over ladegeleiders

1 mei 2021

Dit is een advertorial

Het is belangrijk dat je beschikt over goede ladegeleiders wanneer je wilt dat een lade mooi en soepel open gaat. Er zijn twee soorten geleiders: rolgeleiders en kogelladegeleiders. De laatste is meer gefixeerd en daarom loopt deze ook een stukje makkelijker en levert hij ook betere kwaliteit. Een rolladegeleider zorgt voor net iets meer speling, daarom wordt deze ook vaker gebruikt voor minder nauwkeurige materialen.

Welke soort komt het meest voor?

Over het algemeen worden de rolladegeleiders het allermeest gebruikt. Dit soort laderails worden zowel door bedrijven als particulieren in Haaglanden veelal toegepast en meestal zie je deze in een witte of zwarte uitvoering. De meeste rolladegeleiders hebben een maximale draagkracht van ongeveer 25 kilogram. Daarnaast verschilt het per geleider hoe ver deze uittrekbaar zijn. Er zijn diverse maten wanneer we kijken naar uittrekbaarheid. Je hebt ladegeleiders van 700mm, maar een ladegeleider van 1500mm bestaat ook. De keuze die je maakt hangt vooral af van wat je gaat opslaan in de lade.

Een rolladegeleider is perfect wanneer je een gebruiksvriendelijke geleider in Haaglanden wilt hebben die niet al te veel kost, daarnaast hebben velen ook het softclose element. Dit zorgt er voor dat lades nog een stukje soepeler dichtgaan dan normaal. Soms is het vervelend om telkens die harde knal te horen wanneer er een lade dicht gaat. Dat is officieel verleden tijd met softclose. Er zijn ladegeleiders te krijgen in Haaglanden die dit element al hebben bij aankoop, maar er zijn er ook waarbij je dit element kunt kopen om vervolgens op de geleider te monteren.

Verschil in montage

Er zijn kogelladegeleiders van twee soorten, je hebt bodemmontage en zijwandmontage. Bodemmontage wil zeggen aan de onderkant van de lade, en zijwandmontage is montage tussen de lade en de kast. De eerste optie wordt heel veel gebruikt bij houten laden. De laden kunnen gemakkelijk worden versteld van achter naar voor, van onder naar boven en zelfs van links naar rechts. Hiermee kun je een lade altijd perfect in de kast verwerken. Bij bodemmontage kan rekening worden gehouden met een draagkracht van ongeveer 30 kilogram en dan is zowel een softclose als een push-to-open variant mogelijk. Allebei zijn ze volledig uittrekbaar.

Zijwandmontage komt ook heel vaak voor en deze vorm is ook in tal van vormen te verkrijgen. Deze zijn voor zo goed als elk project geschikt waarbij te kiezen valt uit uiteenlopend afmeting van de geleiders. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een geleider van 45mm met een capaciteit van 40 kilogram. Deze kan worden voorzien van softclose of push-to-open uitvoering. Daarnaast is hij ook makkelijk te demonteren, zodat je makkelijk de lade kunt uitnemen.

Waar ladegeleiders kopen in Haaglanden?

Dit is geen moeilijke vraag. In Haaglanden zijn er genoeg mogelijkheden om ladegeleiders te kopen. De meest voordehandliggende ligt nog altijd online. Levering in Haaglanden is geen enkel probleem en verloopt ook altijd net zo snel en effectief als in andere delen van Nederland.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/alles-over-ladegeleiders

Lees ook:  Gouden Pet Festival gaat definitief niet door

Related Articles

Laat een reactie achter