Home » COC Leiden organiseert voorlichtingsavond voor nieuwe vrijwilligers

COC Leiden organiseert voorlichtingsavond voor nieuwe vrijwilligers

Door Harry Verheijen


Leiden

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

COC Leiden organiseert voorlichtingsavond voor nieuwe vrijwilligers


10 mei 2023 | Redacteur: Emy Leidelmeijer

COC Leiden organiseert op maandag 15 mei een open inloopavond voor mensen die zich op vrijwillige basis bij hen willen aansluiten. De belangenorganisatie voor LHBTIQ+ mensen is al enige tijd op zoek naar mensen die willen bijspringen. Door een tekort aan vrijwilligers is bijvoorbeeld het pand aan de Langegracht gesloten als horecagelegenheid.

Met de voorlichtingsavond voor  vrijwilligers hoopt COC Leiden nieuwe mensen te werven. “We nodigen iedereen uit die heeft aangegeven iets te willen doen”, vertelt COC Leiden-voorzitter Debbie Helaha. Tijdens de avond wordt gekeken of er een match is en waar bijgesprongen kan worden.

Community
De hoofdtaak van COC Leiden is community building. De orgsnisatie wil mensen een veilige plek bieden. Dat geldt met name voor kwetsbare groepen binnen de LHBTIQ + gemeenschap, waaronder jongeren, ouderen, mensen met een aandoening binnen het autismespectrum en asielzoekers die van wegen hun geaardheid hun thuisland moesten ontvluchten. “Moet je je voorstellen dat je net uit de kast bent en je kan niet zo goed met je ouders of je omgeving praten, dan is het fijn om met gelijkgestemden in aanraking te komen. Daar hebben we werkgroepen voor, zodat we met elkaar in gesprek kunnen. We zitten in een maatschappij waarbij homoseksualiteit nog niet helemaal wordt geaccepteerd” vertelt Helaha.

Functies 
Er zijn uiteenlopende functies waar mensen zich voor kunnen aanmelden. De organisatie is voor het bestuur op zoek naar een algemeen bestuurslid en een secretaris. Daarnaast is er plek voor begeleiders voor enkele werkgroepen. En ook niet onbelangrijk: het barmedewerkersteam moet worden aangevuld. Een barcoördinator is al aangenomen en is al bezig met het maken van een barrooster zodat er gerouleerd kan worden en vrijwilligers niet elk weekend achter de bar hoeven te staan. Ook vrijwilligers die zich willen ontfermen over de pr en communicatie zijn zeer welkom.

De inloopbijeenkomst vindt plaats in pand De Kroon aan de Langegracht. Hoewel COC Leiden de belangen van de LHBTIQ+ community behartigt, is het geen probleem als je vrijwilliger wilt worden, maar zelf niet binnen deze groep valt.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/coc-leiden-organiseert-voorlichtingsavond-voor-nieuwe-vrijwilligers

Lees ook:  Kerstballentocht op en rond Merenwijk

Related Articles