Home » DIOK wint comfortabel in Sassenheim

DIOK wint comfortabel in Sassenheim

Door Harry Verheijen


Leiden

DIOK wint comfortabel in Sassenheim

11 april 2021

SASSENHEIM – Gezonde spanning is er elke keer, wanneer streekgenoten The Bassets en DIOK elkaar ontmoeten in de lokale derby op het rugbyveld. Dit seizoen is dat niet anders, al is de setting wel degelijk anders dan voorgaande edities. Met een streng testbeleid zorgt de club uit Sassenheim er op uiterst professionele wijze voor dat alleen spelers en begeleiding van de teams en pers, met een negatieve sneltest, het terrein mogen betreden. Ook hier dan geen uitzinnige menigte van fans, al hebben een paar aanhangers van beide clubs zich wel verzameld op het parkeerterrein en ‘de bult’ om toch een glimp van de wedstrijd op te vangen.

Verslag van Welmoet Lugt

Het belooft dit seizoen een spannend duel te worden. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie en zijn op papier behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het eerste kwartier tasten de ploegen elkaar af. Over en weer worden er prikjes uitgedeeld, maar er is niet direct een ploeg die de overhand heeft. Dan, in de 17e minuut, scoort Robin Moenen de openingstry in de verre hoek, 0-5. De harde tegenwind speelt de kicker, maar ook de Leidse ploeg, parten. Toch laat DIOK zich daardoor niet tegenhouden. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft is het vervolgens Diego Duijn die de bal over de lijn legt. De daar op volgende conversie van Sem Verplancke is wel raak, 0-12. Minuten erna, net voor de rust maakt het team, bij de handen van Duijn, een push over try uit het boekje. De ruststand is daarmee 0-17.

Hattrick voor Diego Duijn

De tweede helft begint met een stevige aanval van Diok. Na een scrum van The Bassets, die door DIOK in haar voordeel wordt beslist, scoort Oliva Sialau, 0-22. Al snel gevolgd door Richard Manley die een try maakt. De conversie wordt door Verplancke benut, 0-29. DIOK is duidelijk de sterkere partij. Het duurt dan ook niet lang of het is weer Duijn die scoort. Hij schrijft daarmee een hattrick op zijn naam. Ilie Greeve laat zien dat hij het kicken nog niet verleerd is, hij benut de lastige conversie, 0-36. Ook Sialau laat nog even van zich horen. Na een zorgvuldig opgebouwde aanval van de Leidse ploeg legt hij de bal weer over de lijn, de conversie is raak, 0-43. Maar die nul op het scorebord zit The Bassets duidelijk niet lekker. In een slot offensief slagen ze er toch in de Leidse verdediging te breken. In de aanval, die vele fases omvat, maken ze uiteindelijk in de uiterst hoek de felbegeerde try. De eindstand komt daarmee op 5-43.

Veel jonge spelers in actie

Aanvoerder Ross Bennie-Coulson was tevreden na de wedstrijd: “We hebben goed gespeeld. Onze forwards hebben grote stappen vooruit gezet en we hebben goed gebruik gemaakt van de natte condities, er waren een aantal mooie acties. Natuurlijk is het goed om te zien dat zoveel jonge spelers bij ons de kans kregen om mee te spelen!”.

Verloop in de voorjaarscompetitie

Volgende week treedt DIOK thuis om 15.00 uur aan tegen The Hookers uit Hoek van Holland. The Hookers wonnen deze week verdienstelijk van The Dukes. ’t Gooi was te sterk voor Groningen. Haarlem en Eemland wonnen respectievelijk van Ascrum en URC. Met twee wedstrijden gespeeld voert DIOK de competitie aan met 10 wedstrijdpunten, gevolgd door ’t Gooi met een punt minder.

Lees ook:  Gouden Speld van de stad Leiden voor Ruud Visser

Nieuw dit seizoen is dat de meeste wedstrijden worden gelivestreamed. Deze wedstrijden zijn allen beschikbaar via het Eyecons platform: https://eyecons.com/kanalen/ereklasse-rugby.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app,

gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/diok-wint-comfortabel-in-sassenheim

Related Articles

Laat een reactie achter