Home » Geen vaste podia bij Leidens Ontzet: alleen varende muziek

Geen vaste podia bij Leidens Ontzet: alleen varende muziek

Door Harry Verheijen


BreakingLeiden

Geen vaste podia bij Leidens Ontzet: alleen varende muziek

Fotografie: Archiefbeeld Leidens Ontzet

30 juni 2021

LEIDEN – Vaste podia bij cafés of op het water mogen dit jaar tijdens de viering van Leidens Ontzet op 3 oktober niet. In plaats daarvan zullen bands op boten door de stad varen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

‘Muziek op boten moeten zorgen voor een goede doorstroming,’ legt wethouder Yvonne van Delft uit. ‘In theorie hopen we dat mensen niet op een plek blijven.’ De aanpassing betekent ook dat cafés aan het water geen evenementenvergunning meer kunnen krijgen. Buitentaps mogen wel. De gemeente wil naast de varende muziek ook feesten buiten de binnenstad voor jongeren organiseren. Hoe deze er precies uit gaan zien is nog onduidelijk. De gemeente werkt aan een ontwerp.

Groeiende drukte
De beslissing heeft niet alleen te maken met het coronavirus. Vanwege een groeiende drukte wil de gemeente al langer aanpassingen maken aan het jaarlijkse feest. Eerder werd gesproken over de mogelijkheid om het feest met hekken af te zetten, maar dit is volgens de wethouder geen optie meer. ‘Drie oktober hoort een open feest te zijn. Op deze manier hopen wij dat er meer spreiding is. Als de vorm op deze manier goed bevalt, wordt er geëvalueerd of het volgend jaar dus ook zo kan.’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/geen-vaste-podia-bij-leidens-ontzet%3A-alleen-varende-muziek

Lees ook:  Leidse tractorbestuurster aangehouden voor omverrijden fietser

Related Articles

Laat een reactie achter