Home » Gemeente Leiden biedt goedkope zwemabonnementen aan voor huishoudens met laag inkomen | | Leiden

Gemeente Leiden biedt goedkope zwemabonnementen aan voor huishoudens met laag inkomen | | Leiden

Door Harry Verheijen


Regio

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Gemeente Leiden biedt goedkope zwemabonnementen aan voor huishoudens met laag inkomen


22 mei 2023 | Redacteur: Floortje Hoogkamer

Voor vijftien euro biedt de gemeente Leiden zwemabonnementen aan voor huishoudens met een laag inkomen. Tot en met 30 juni kunnen gezinnen zich aanmelden voor het zwemabonnement voor de zomer. Met het abonnement kan worden gezwommen bij zwembad De Zijl en zwembad de Vliet in Leiden en bij zwembad De Does in Leiderdorp.

Aanvragers van een abonnement moeten achttien jaar of ouder zijn en er geldt een maximum van één abonnement per huishouden. Ook zijn er bepaalde inkomenseisen voor het verkrijgen van het zwemabonnement. Zo mag het inkomen niet hoger zijn dan 120 procent van het sociaal minimum. Alleenstaanden komen in aanmerking als vermogen lager is dan 7.605 euro, voor gezinnen geldt een maximum vermogen van 15.210 euro.

De deelnemende zwembaden zijn vanaf zaterdag 29 april geopend voor zwemmers. In zwembad De Does kan met het abonnement tot en met 20 augustus worden gezwommen, in de Leidse baden tot en met 27 augustus.

Na de aanvraag van het zwemabonnement duurt het maximaal tien werkdagen voor de gemeente reageert en de aanvraag goedkeurt. De gemeente geeft dan verdere informatie over de aanschaf van het abonnement.

 Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/gemeente-leiden-biedt-goedkope-zwemabonnementen-aan-voor-huishoudens-met-laag-inkomen

Lees ook:  Nieuwe marktkramenzetter voor Leidse zaterdagmarkt

Related Articles