Home » Internationale expositie ‘Azteken’ naar museum Volkenkunde in Leiden

Internationale expositie ‘Azteken’ naar museum Volkenkunde in Leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Internationale expositie 'Azteken' naar museum Volkenkunde in Leiden

Fotografie: NMVW

12 april 2021

LEIDEN – Op 5 augustus opent museum Volkenkunde in Leiden de internationale expositie ‘Azteken, de mens achter de mythe’. Deze expositie zal vanaf 6 augustus te zien zijn. Deze familie-expositie, die eerder in Stuttgart en Wenen te bewonderen was, bestaat uit maar liefst 175 topstukken. 

Hoogtepunten van de expositie zijn een prijswinnende 3-D print van de Azteekse Zonnesteen, een gouden hart van vijf centimeter en een stenen adelaar van 800 kilo. Een deel van de stukken uit deze collectie is nog nooit buiten Mexico geweest. Ook is een ander deel van de stukken nog nooit aan het publiek tentoongesteld. Een deel van de tentoonstelling is geweid aan de gebruiken van de Azteken die tegenwoordig nog in de maatschappij terug te vinden zijn. Deze gebruiken zijn bijvoorbeeld terug te vinden op het gebied van taal, maar ook in de keuken. Voorbeelden hiervan zijn mais, chili en een aantal van de huidige superfoods.

Een deel van de expositie zal speciaal ingericht zijn voor kinderen. Kinderen krijgen een speciale ketting met een teken van de Azteken, die zij met een speciale zoektocht in de expositie kunnen ontcijferen. De gevederde slang Coatl helpt hen daar onderweg bij. Ook is er een Az-TEKEN atelier waar kinderen kunnen rekenen en tekenen op zijn Azteeks.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app,

gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/internationale-expositie-%27azteken%27-naar-museum-volkenkunde-in-leiden

Lees ook:  Zoutkistenroute in Havenwijk Zuid krijgt grote onderhoudsbeurt

Related Articles

Laat een reactie achter