Home » Jongeren, politici en experts in debat over leefbare wereld

Jongeren, politici en experts in debat over leefbare wereld

Door Harry Verheijen


Leiden

Jongeren, politici en experts in debat over leefbare wereld

26 februari 2021

LEIDEN – In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan jongeren en experts in debat met diverse politici over onder andere oplossingen voor klimaatverandering, hoe we biodiversiteitsverlies ombuigen tot biodiversiteitsherstel en mogelijkheden voor duurzame voedselproductie. Deltaplan Biodiversiteitsherstel, IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center nodigen iedereen van harte uit om op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur het Groene Verkiezingsdebat 2021 te volgen. Meld je aan via groendebat.nl.

De leefbaarheid van de aarde staat wereldwijd onder druk door de manier waarop de mens ermee om gaat. Dit heeft grote gevolgen voor alles wat leeft. De afgelopen jaren gingen jongeren wereldwijd met miljoenen de straat op, tijdens schoolstakingen en klimaatmarsen, maar tot nu toe is er nog weinig gedaan met hun zorgen en oplossingsrichtingen. ‘Tijdens het Groene Verkiezingsdebat brengen we de werelden van politici en jongeren dichter bij elkaar. Door de denktank JongerenXNaturalis, bestaande uit jongeren en wetenschappers, is afgelopen maanden gewerkt aan een manifest met oplossingen. Dit manifest vormt op 4 maart het inhoudelijke vertrekpunt van het Groene Verkiezingsdebat.’

Aanmelden
Het Groene Verkiezingsdebat, een initiatief van Deltaplan Biodiversiteitsherstel, IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center, vindt plaats bij Naturalis in Leiden en is te volgen via een livestream. Meld je aan via groendebat.nl.

 Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  


Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.  


Luister ook naar Unity.NU.Source link

Lees ook:  Leids Stimuleringsfonds helpt ondernemers innoveren

Related Articles

Laat een reactie achter