Home » Kaasmarkt moet groen pareltje worden in de binnenstad

Kaasmarkt moet groen pareltje worden in de binnenstad

Door Harry Verheijen


Leiden

Kaasmarkt moet groen pareltje worden in de binnenstad

Fotografie: Gemeente Leiden

14 juli 2021

LEIDEN – De gemeenteraad heeft een voorstel aangenomen om de Kaasmarkt opnieuw in te richten. Wethouders Ashley North en Fleur Spijker laten weten blij te zijn dat het plan om de nu grotendeels grijze parkeerplaats om te bouwen tot ‘groen pareltje in de binnenstad’. 

De Kaasmarkt is nu nog grotendeels een parkeerplein. In het aangenomen ontwerp verdwijnen parkeerplekken grotendeels maar blijven de bomen staan. Ook zal er meer groen worden aangebracht.

Het plan om aan de kade van de Oude Rijn te bouwen gaat echter niet door. De raad koos een ontwerp met vrij zicht op het water. Op de Koppenhinksteeg mag wel worden gebouwd. Daar komen nu 19 appartementen. VVD en PVDA waren tegen de plannen. Juliette Gilissen was het oneens met de eis dat 30% sociale woningen moet zijn. PvdA-raadslid Martijn Otten stemde tegen omdat in zijn opzicht de enorme woningbehoefte de kadewoningen noodzakelijk maakten. 

Wethouder Ashley North laat weten het een mooie grote stap te vinden richting de autoluwe en optimaal groene binnenstad.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/kaasmarkt-moet-groen-pareltje-worden-in-de-binnenstad

Lees ook:  Leiden organiseert Luisterwandeling Stemmen uit de fabriek

Related Articles

Laat een reactie achter