Home » Leiden is thuis van kindvriendelijke uitjes

Leiden is thuis van kindvriendelijke uitjes

Door Harry Verheijen

Een dagje erop uit met kinderen of kleinkinderen? Daarvoor hoeft niet buiten de stad gezocht te worden. Leiden is namelijk in tegenstelling tot andere grote steden als Amsterdam en Rotterdam heel kindvriendelijk. Van leuke binnen- en buitenactiviteiten, tot het bezoeken van leerzame interactieve musea. Niet alleen voor de kinderen een ware beleving, maar voor de begeleiders ook een waar avontuur.

 

Kindvriendelijkste stad van Zuid-Holland

Een kindvriendelijke stad, wat is dat nu eigenlijk? Een stad mag zichzelf pas kindvriendelijk noemen wanneer er in alle beleidsdomeinen wordt gestreefd naar respect voor de rechten van kinderen. In andere woorden moet een stad er zorg voor dragen dat de leefbaarheid in de stad kinderen niet in direct gevaar brengt. Omdat kinderen de meest kwetsbare burger van de stad zijn is het wel zo belangrijk hier rekening mee te houden op gebied van vrije tijds voorzieningen, wonen en welzijn. Zo telt Leiden veel goed aangeschreven basisscholen en vind je haast op elke hoek een speeltuin. Naast speeltuinen weet Leiden zelfs grasvelden om te toveren tot Speelbos Bentjungle. Aan vrije tijdsvoorzieningen is in Leiden duidelijk geen gebrek!

 

Zomervakantie vieren in Leiden

Het is dan ook niet gek dat er jaarlijks veel gezinnen naar Leiden reizen om hier een zorgeloze vakantie te vieren. Ouders komen volledig tot rust en kinderen hebben de tijd van hun leven. Vele families kiezen ervoor om de nachten door te brengen in een hotel boerderij. Bij tropische temperaturen reist iedereen overdag af naar het storm Aquapark Vlietland, de grootste speelstructuur ter wereld op het water! Komt het met bakken uit de lucht? Dan zijn er talloze indoor activiteiten zoals een trampoline park, of het bekende Naturalis! Museum Voorschoten organiseert zelfs een Archeo Workshop voor kinderen! De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Vakantiehuis voor langere tijd huren

Tegenwoordig is er een stijgende lijn is gezinnen die ervoor kiezen voor langere tijd een vakantiehuis te huren. Dat kan meerdere redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld dienen als tussenwoning wanneer het oude huis al verkocht is, maar het nieuwe nog op zich laat wachten. De mate waarin Leiden kindvriendelijk staat aangeschreven is wat maakt dat veel mensen voor deze stad kiezen als tijdelijke woonplaats. Omdat er in een tijdsbestek van enkele maanden tweemaal verhuisd zal worden, is het verstandig te investeren in herbruikbaar verpakkingsmateriaal zoals bubbeltjesplastic. Bubbeltjesplastic is na afloop van de uiteindelijke verhuizing weer een leuk tijdverdrijf voor de kinderen. Zo neemt u de kindvriendelijke charmes van de stad zelfs mee naar huis!

Lees ook:  Nationale Week van de Afvalhelden staat voor de deur

Related Articles

Laat een reactie achter