Home » LUMC Leiden erkend voor kwaliteit zorg kankerpatiënten

LUMC Leiden erkend voor kwaliteit zorg kankerpatiënten

Door Redactie


Leiden

LUMC Leiden erkend voor kwaliteit zorg kankerpatiënten16 september 2021 | Redacteur: Joshua Knaven

LEIDEN – LUMC Leiden is officieel een van de 10 centra met de IASIOS erkenning. De erkenning houd in dat zij een uitzonderlijke kwaliteit van zorg bieden aan patiënten die minimaal invasieve kankerbehandeling ondergaan.

‘De IASIOS accreditatie is een internationale kwaliteitsregistratie die wordt verzorgd door de Europese vereniging voor interventieradiologie (CIRSE). Er zijn wereldwijd momenteel 10 centra die deze accreditatie hebben ontvangen. Wij zijn trots dat het LUMC nu één van deze centra is. Het is een teken dat onze kwaliteit van zorg voor patiënten die een minimaal invasieve kankerbehandeling ondergaan dik in orde is.’ Aldus Dr. Mark Burgmans, sectiehoofd Radiologie.

Om de erkenning te krijgen wordt er beoordeeld op onder andere; interdisciplinaire samenwerking met als doel betere zorg voor de patiënt, aandacht voor patiëntveiligheid en optimale service. In het IASIOS geaccrediteerde centrum draagt de interventieradiologie actief bij aan de behandeling van kankerpatiënten. Interventieradiologie is een uniek en essentieel onderdeel van de moderne kankerbehandeling.

Het LUMC is erg blij voor het behalen van de IASIOS erkenning als centrum voor de behandeling van patiënten met kanker. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/lumc-leiden-erkend-voor-kwaliteit-zorg-kankerpati%C3%ABnten

Lees ook:  COVID-19 stijging

Related Articles

Laat een reactie achter