Home » Museum de Lakenhal kiest vijftien ideeën voor nieuwe expositie

Museum de Lakenhal kiest vijftien ideeën voor nieuwe expositie

Door Harry Verheijen


Leiden

Museum de Lakenhal kiest vijftien ideeën voor nieuwe expositie19 mei 2021

LEIDEN – Uit bijna 500 inzendingen heeft museum de Lakenhal vijftien ideeën geselecteerd voor de nieuwe expositie If Things Grow Wrong. De tentoonstelling gaat over de toenemende groeiverslaving, en het altijd alles sneller, groter en meer willen. De tentoonstelling is te zien in oktober.

Groeiverslaving vraagt om creatieve oplossingen. Daarom deed Museum De Lakenhal begin maart in een open call de oproep aan creatieve makers en denkers op hun vooruitstrevende, logische of vreemde idee in te sturen tegen groeiverslaving. Uiteindelijk zijn 15 makers geselecteerd die hun oplossing gaan uitwerken voor de expositie If Things Grow Wrong.

Van de vijftien ideeën komen meerdere ook uit Leiden. Het dansgezelschap Dansblok gaat in samenwerking met Amsterdamse filmmaker Jilles van Kleef Plastisch maken. De docent en wetenschapper Evert van Leeuwen gaat de dubbelspraakvertaler creëren voor het museum. Een van de groepsleden bij ‘Letters from nature’ en de Klimaatgesprekken komt ook uit Leiden.

Jury

Bij het beoordelen van de voorstellen heeft de jury, bestaande uit Eva Rovers, Raki Ap, Liesbeth Staats en Wytske Visser, gelet op verschillende criteria. Zo keken ze of het idee een stevige verbinding heeft met thema groeiverslaving. Daarnaast beoordeelden ze hoe prikkelend het concept is, en de (visuele) uitwerking ervan. Ook is gelet op multidisciplinariteit en meerstemmigheid, dus in hoeverre de gekozen vormen en invalshoeken van verschillende kandidaten elkaar aanvullen en uitdagen.

If Things Grow Wrong is een multidisciplinaire tentoonstelling over groeiverslaving. De expositie en het publieksprogramma starten in oktober 2021. De makers en het project zijn in de tussentijd te volgen via de website.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/museum-de-lakenhal-kiest-vijftien-idee%C3%ABn-voor-nieuwe-expositie

Lees ook:  Versier je straat oranje voor Koningsdag | | Leiden | Leiderdorp | Oegstgeest | Voorschoten

Related Articles

Laat een reactie achter