Home » Museum De Lakenhal krijgt nieuwe conservator Oude Kunst

Museum De Lakenhal krijgt nieuwe conservator Oude Kunst

Door Harry Verheijen


Leiden

 Museum De Lakenhal krijgt nieuwe conservator Oude Kunst23 juni 2021

Janneke van Asperen is per 1 juni 2021 benoemd tot conservator oude kunst bij Museum De Lakenhal. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de collectie oude schilder- en beeldhouwkunst van het museum. Ze zegt uit te kijken naar de komende jaren om met deze collectie te werken die uniek is vanwege de hoge kwaliteit van de Leidse oude meesters.

“Leiden was in de 17de eeuw een broeinest van talent en vernieuwing. Kunstenaars als Rembrandt, Jan van Goyen en Jan Davidsz legden hier de basis voor hun baanbrekende carrières. Allemaal werkten ze op een steenworp afstand van het museum. Ik verheug me er enorm op de collectie verder te onderzoeken om zo nieuwe verhalen naar boven te brengen.”, aldus Van Asperen. In juni 2020 startte Janneke van Asperen al bij Museum De Lakenhal als junior conservator. Ze volgt nu Christiaan Vogelaar op, die na ruim 30 jaar zijn taken als conservator oude kunst neerlegt. Christiaan blijft de komende tijd nog wel betrokken bij Museum De Lakenhal.

Janneke van Asperen studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, The New School in New York en The Courtauld Institute of Art in Londen. Ze specialiseerde zich in beeldende kunst uit de vroegmoderne tijd. Eerder werkte ze onder meer in de kunsthandel, bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Rijksmuseum in Amsterdam.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/-museum-de-lakenhal-krijgt-nieuwe-conservator-oude-kunst-

Lees ook:  Expeditie Plastic Soup Surfer brengt stem kinderen naar Den Haag

Related Articles

Laat een reactie achter