Home » Museum De Lakenhal krijgt nieuwe directeur

Museum De Lakenhal krijgt nieuwe directeur

Door Harry Verheijen


Leiden

Museum De Lakenhal krijgt nieuwe directeur2 juni 2021

LEIDEN – Tanja Elstgeest wordt per 1 juli de nieuwe directeur van Museum De Lakenhal in Leiden. Ze had ruim tien jaar de leiding over het Productiehuis Rotterdam, een onderdeel van Theater Rotterdam. Naast ervaring uit de theaterwereld, brengt ze veel kennis mee van de beeldende kunstsector. Tanja Elstgeest volgt interim directeur Oskar Brandenburg op, die voormalig directeur Meta Knol tijdelijk verving.

 “Het museum onderging de afgelopen jaren een grote renovatie en kreeg een prachtige herinrichting. Het is een eer om vanuit deze rijke basis programma’s te gaan maken die voortbouwen op de richting die het museum al insloeg. Ik wil van Museum de Lakenhal een ruimte maken waar mensen met allerlei achtergronden waardevolle momenten kunnen delen.”, aldus Elstgeest. 

Sinds de heropening in 2019 heeft Museum De Lakenhal een frisse koers ingezet door samen te werken met nieuwe partners, een verwelkomend gebouw, en met nieuwe programma’s en tentoonstellingen die reageren op de actualiteit. Interim directeur Oskar Brandenburg is blij met de komst van Elstgeest. Ze is ervaren en een vernieuwende opvolger. “We hebben heel veel zin om hier samen met Tanja mee aan de slag te gaan.”

In verband met coronamaatregelen waren alle Nederlandse musea de afgelopen maanden gesloten. Op zaterdag 5 juni opent Museum De Lakenhal weer de deuren.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/museum-de-lakenhal-krijgt-nieuwe-directeur

Lees ook:  Jongeren, politici en experts in debat over leefbare wereld

Related Articles

Laat een reactie achter