Home » Nieuwe winkel van Leidse makers nu officieel geopend

Nieuwe winkel van Leidse makers nu officieel geopend

Door Harry Verheijen
Made Leiden

Vrijdagmiddag was het zo ver. Toen opende onze wethouder Paul Dirkse namelijk het officieel onderkomen van Leiden Made. Deze winkel wordt beheerd door vijf Leidse makers die elk een dag per week in deze winkel staan. De rest van de week zijn zij vooral bezig met het maken van deze producten.

Hoe het allemaal begon

Vorig jaar begon het initiatief in de buurt. Bij het Pesthuis was er namelijk een pop-upplek beschikbaar, en dit bood Leidse ondernemers een eigen plekje om hun eigen spullen te verkopen. Dit beviel zo goed dat Leiden Made was geboren en dit na de zomer werd voortgezet op een tijdelijke locatie in de Haarlemmerstraat. Het Leidse ondernemingsfonds heeft ervoor gezorgd dat deze droom werkelijkheid kon worden. Dit fonds werd speciaal tijdens de coronapandemie in het leven geroepen om Leidse ondernemers te ondersteunen.

Hoe werkt het concept?

Elke maand geven de vijf Leidse ondernemers, twee Leidse makers een gast plek binnen de winkel. Hierdoor heeft deze Leidse maker goedkoop een plek om zijn of haar spullen tentoon te stellen en te verkopen. Verkoop via een dure webshop is daardoor onnodig en dit zorgt dan ook voor veel besparing in kosten. Vooral tijdens de coronapandemie is dat natuurlijk heel belangrijk. Om dit concept een succes te noemen, zou een understatement zijn. Ieder plek is het komende half jaar namelijk volgeboekt. Dit laat goed zien dat er veel behoefte was onder de lokale ondernemers aan zo’n soort concept.

Wie kunnen er aan mee doen?

Iedere lokale ondernemer kan aan dit concept mee doen. Zo zijn er al Leidse makers geweest die verschillende lekkernijen als nougat en siroop verkochten of houten sieraden en decoraties maakten.  Kortom vrijwel iedereen kan hieraan mee doen en zo op een goedkope manier zijn spullen verkopen. Met dit concept is een website vernieuwen of laten maken niet meer nodig, en vooral in deze tijd kan dat veel gedoe op financieel gebied schelen.

Made Leiden

Lees ook:  Geraniumasiel Hoeve Cronesteijn is weer open

Related Articles

Laat een reactie achter