Home » Ontdekmarkt laat zien welke natuur er in de wijk leeft

Ontdekmarkt laat zien welke natuur er in de wijk leeft

Door Harry Verheijen


Leiden

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Ontdekmarkt laat zien welke natuur er in de wijk leeft


11 mei 2023 | Redacteur: Idse Bos

Naturalis organiseerde vandaag samen met de gemeente Leiden en Incluzio een Ontdekmarkt in Leiden Noord in De Kooi. De Ontdekmarkt liet inwoners kennismaken met het leven en de natuur in hun omgeving. Jong en oud kon hier door activiteiten ontdekken wat er in de buurt leeft.

Ant Brandenburg, projectleider van de Ontdekmarkt, vertelt dat er van alles te doen is op de markt. Zo was er een duiker in de gracht op zoek naar dieren en konden kinderen met hun handen in de aarde op zoek naar wat daar allemaal rondkruipt. Brandenburg geeft aan dat er veel meer leeft in je omgeving dan dat je op het eerste oog denk.

Bij de Ontdekmarkt was ook het initiatief Samen aan de Slag aanwezig. Projectleider Ronald van der Steen vertelt hoopt dat mensen meer te weten komen over natuur en daardoor hier ook beter mee om kunnen gaan. Samen aan de Slag vertelt op de markt hoe inwoners kunnen vergroenen en hoe het project hierbij ondersteuning kan bieden.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/ontdekmarkt-laat-zien-welke-natuur-er-in-de-wijk-leeft

Lees ook:  Gebr. De Nobel organiseert manifestatie voor nachtcultuur

Related Articles