Home » Ook in Leiden gaat de introductieweek van start

Ook in Leiden gaat de introductieweek van start

Door Harry Verheijen
op maat veranda

In vrijwel alle grote steden zijn deze week de introductiedagen van start gegaan. Tijdens deze dagen krijgen studenten de mogelijkheid om kennis te maken met de universiteit en de stad. Normaal gesproken gaat dit gepaard met veel feesten in grote hoeveelheden. Onbekommerd feesten zit er dit jaar helaas niet in. Door de coronaregels zijn er dit jaar strenge eisen als het aankomt op feesten. Toch is de huidige situatie al een stuk beter dan vorig jaar, toen waren alle introducties namelijk volledig online.

Een reguliere introductieweek?

Helaas ziet de huidige introductieweek nog zeker niet zo uit als normaal. Er kan gelukkig een stuk meer dan vorig jaar, maar het is nog zeker niet zonder restricties. De introductiedagen in Leiden bestaan uit zowel online- als fysieke activiteiten. De introductie duurt in totaal 3 dagen. Voor de studenten die meedoen aan deze introductiedagen geldt dat als ze niet volledig gevaccineerd zijn, ze iedere dag een negatieve test moeten kunnen tonen. Om deze reden is er een speciale teststraat opgezet waar alle studenten zich makkelijk kunnen laten testen.

Door het opzetten van deze teststraat hopen ze voor iedereen een zo normaal mogelijke introductie te organiseren. Door alleen maar studenten die volledig gevaccineerd zijn of met een negatieve test binnen te laten wordt er gehoopt dat de besmettingen zo veel mogelijk beperkt kunnen worden.

Kleinere feestjes bij studentenverenigingen

Feestjes op hele grote schaal zullen ook dit jaar nog niet veel plaatsvinden. Gelukkiger worden er wel veel kleinschaligere feestjes georganiseerd door diverse studentenverenigingen. Onder een op maat veranda worden er gezellige feestjes gegeven die toch nog enigszins in de buitenlucht zijn.

Ook kan natuurlijk een route langs alle bekende horeca in Leiden ook dit jaar niet ontbreken. Een groot voordeel is dat de terrassen gelukkig open zijn. Aangezien de terrassen buiten zijn zorgt dit voor een minder groot risico op besmetting.

Aangezien de introductiedagen voor veel studenten als heel belangrijk worden ervaren is het fijn dat er al zo veel kan doorgaan op dit moment. Toch was het lastig dat er pas laat een knoop werd doorgehakt door de overheid als het aankomt op feestjes. Door deze late beslissing zijn in veel steden nog veel activiteiten online in plaats van fysiek.op maat veranda

Lees ook:  Cultuurcoaches Leiden nemen kijkje achter de schermen bij verschillende culturele instellingen

Related Articles

Laat een reactie achter