Home » Partij Sleutelstad: ‘Leidse Parken moeten monumentenstatus krijgen’

Partij Sleutelstad: ‘Leidse Parken moeten monumentenstatus krijgen’

Door Harry Verheijen


Leiden

Partij Sleutelstad: 'Leidse Parken moeten monumentenstatus krijgen'20 juli 2021

LEIDEN – De Leidse afdelingen van Partij voor de Dieren, SP en Partij Sleutelstad pleitten vorige week voor een monumentenstatus voor verschillende Leidse parken. De partijen vinden dat Leiden zuinig moet zijn op het weinige groen in de stad, maar ziet juist een toename in plannen die dat tegenwerken. De onlangs verstrekte subsidie voor een discogolfbaan in Polderpark Cronesteyn en een hockeyveld wijzen volgens Partij Sleutelstad juist op het verder inperken van het Leidse groen.

Daarom dienden de partijen een kaderbrief in met het voorstel om het Roomburgerpark, Cronesteyn en de Singelparken tot monumenten te verklaren. Dit moest meer bescherming bieden. De gemeente kan zelf de parken inschrijven bij het gemeentelijk monumentenregister. Ook kan verzocht worden om landelijke monumentenstatus aan te vragen. 

De motie heeft het echter niet gehaald. 29 stemmen waren voor en 9 waren tegen. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/partij-sleutelstad%3A-%27leidse-parken-moeten-monumentenstatus-krijgen%27–

Lees ook:  Leiden stelt uitvoeringsplan vast voor internationaal karakter van stad

Related Articles

Laat een reactie achter