Home » Scylla blikt met vertrouwen vooruit naar finale op Hemelvaartsdag

Scylla blikt met vertrouwen vooruit naar finale op Hemelvaartsdag

Door Harry Verheijen


Leiden

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Scylla blikt met vertrouwen vooruit naar finale op Hemelvaartsdag


12 mei 2023 | Redacteur: Gerry van Bakel

De tafeltennissters van Scylla leven heel relaxed naar de finale in de voorjaarscompetitie toe. Ogenschijnlijk zonder stress bereiden Esmee van Marwijk en Marie Depuydt zich voor op de wedstrijd tegen titelverdediger VTV. Op Hemelvaartsdag wordt de strijd uitgevochten op neutraal terrein in Hilversum. “Er gaat een bus met supporters mee.”

Van Marwijk en Depuydt trainen gewoon rustig door. Geen speciale oefeningen of juist heel veel rust. “Ik train gewoon door”, zegt Van Marwijk.”En ik heb vorig weekend een toernooi gespeeld om een beetje wedstrijdritme te houden.” Depuydt: “We trainen altijd al elke week met de mannen.” Over de opstelling laten ze zich echter niet uit. “Dat verklappen we nog niet, dat is een verrassing”, zegt Depuydt.

Openen
Maar dat Van Marwijk het bal gaat openen is bij voorbaat uitgesloten. “Ik begin nooit”, zegt Van Marwijk. “Dat vind ik echt verschrikkelijk. Als het niet hoeft, dan liever niet. Heb ik eigenlijk altijd gehad. Het is waarschijnlijk iets met spanning. Dus als Depuydt meespeelt, weet ze alvast dat zij als eerste mag aantreden. “Ik heb er niet zo’n moeite mee, je moet toch een keer beginnen. Maar we kijken wel naar de opstelling om te bepalen wie begint. We kiezen dan voor wat het meest tactisch is.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Esmee van Marwijk en Marie Depuydt over de finale tegen VTV op donderdag 18 mei.

De laatste horde naar deze finale was overigens een bijzondere. Namelijk geen. Op zondag 23 april stond de halve finale tegen Dozy Den Helder gepland. Maar de club uit de kop van Noord-Holland kon geen volledig team op de been krijgen. Er werd nog wat heen en weer gebeld en overlegd over een andere datum, maar dat kwam niet op tijd rond. Dus kreeg Scylla de winst in de schoot geworpen. “We hadden liever wel een wedstrijd gespeeld”, zegt Van Marwijk. “We hebben dit seizoen goede resultaten tegen de top neergezet, ook tegen Den Helder. Dus we hebben het zeker verdiend.”

Staartje
Als Scylla donderdag weet te winnen van VTV, krijgt het seizoen nog een staartje. “Deze finale bepaalt wie de voorjaarscompetitie wint”, zegt Depuydt. “Daarna volgt dan nog een wedstrijd met de winnaar van de najaarscompetitie om een ‘overall’ kampioen te bepalen. Omdat VTV in het najaar won, komt er alleen een tweede wedstrijd als wij die eerste winnen.”

Die tweede wedstrijd is dan op zaterdag 2o mei en waarschijnlijk ook in Hilversum. Wie graag mee wil in de supportersbus, kan zich melden bij het bestuur van Scylla.

 Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/scylla-blikt-met-vertrouwen-vooruit-naar-finale-op-hemelvaartsdag

Lees ook:  Brommerrijder ernstig gewond geraakt bij aanrijding op Stevenshofdreef

Related Articles