Home » Studenten mboRijnland aan de slag in vaccinatiestraat GGD Leiden

Studenten mboRijnland aan de slag in vaccinatiestraat GGD Leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Studenten mboRijnland aan de slag in vaccinatiestraat GGD Leiden

8 maart 2021

LEIDEN – Maandag zijn studenten van mboRijnland gestart om GGD Hollands Midden te helpen bij het vaccineren tegen COVID-19. Het gaat om eerstejaarsstudenten van de opleidingen Verpleegkunde en Doktersassistent die worden ingezet als prikker of als host bij het ECC-gebouw in Leiden.

Alle partijen zijn blij: de GGD omdat ze wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij deze grote klus, de studenten omdat ze op deze manier stage kunnen lopen, iets wat niet vanzelfsprekend is in deze tijd van grote tekorten aan stageplaatsen. De stage loopt van maart tot juni.

De studenten starten als host: Ze ontvangen de cliënten, heten hen welkom, vragen naar de benodigde formulieren en verwijzen hen door naar het volgende loket. Naast host gaan de studenten ook aan de slag als prikker, iets waar ze goed op hebben geoefend de afgelopen maanden.

Ook mboRijnland is erg blij met deze samenwerking. ‘Wij vinden het geweldig dat onze studenten bij de vaccinatiestraten van de GGD ervaring kunnen opdoen in de beroepspraktijk. Stage lopen op een plek met zo’n groot maatschappelijk belang, daar kunnen studenten alleen maar van dromen’, aldus Ilse Nugter, teamleider mboRijnland.

Het is de bedoeling dat in april ook studenten worden geplaatst in Gouda en Alphen aan den Rijn en dat in Leiden nog wordt opgeschaald. Ter voorbereiding zijn de studenten op school getraind om te prikken en zijn ze via e-learning en op locatie bij de GGD verder voorbereid op hun werk dat maandag 8 maart start.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.

Luister ook naar Unity.NU.

Source link

Lees ook:  Fietstunnel Leiden-West bij A44 in gebruik genomen

Related Articles

Laat een reactie achter