Home » Transplantatie op laatste moment afgezegd door volle IC in LUMC

Transplantatie op laatste moment afgezegd door volle IC in LUMC

Door Harry Verheijen


Leiden

Transplantatie op laatste moment afgezegd door volle IC in LUMC

3 april 2021

LEIDEN – Een niertransplantatie in het LUMC in Leiden is onlangs uitgesteld omdat er geen plek was op de intensive care van het ziekenhuis, vanwege de zorg voor coronapatiënten. Dat schrijft RTL Nieuws, die bevestiging heeft gekregen van het Leidse ziekenhuis. ‘Heel erg naar en uitermate teleurstellend voor deze patiënt en zijn of haar familie’, zegt een woordvoerder.

De patiënt was na jarenlang wachten op weg naar het ziekenhuis, zegt een kennis tegen RTL Nieuws. Er was al bloed geprikt en er was een match voor de donororganen. Kort daarna blijkt dat er geen ic-bed beschikbaar is vanwege het grote aantal coronapatiënten. Voor een niertransplantatie is die wel nodig. Ook in de omgeving was op korte termijn geen plek voor de patiënt.

Het LUMC benadrukt tegenover RTL dat niet alle transplantaties stil liggen. ‘We moeten dit per patiënt bekijken.’ Volgens Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding gebeurde het uitstellen van een transplantatie ook voor corona, vaak door ‘een samenloop van omstandigheden’. Het gebeurt volgens hem nu ook niet op grote schaal. 

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   


Luister ook naar Unity.NU.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/transplantatie-op-laatste-moment-afgezegd-door-volle-ic-in-lumc

Lees ook:  Bestuurslid Minerva geschorst vanwege geheim feest in wijnkelder

Related Articles

Laat een reactie achter