Home » Twee vrouwen op de Pelmolen aangehouden voor oplichting

Twee vrouwen op de Pelmolen aangehouden voor oplichting

Door Harry Verheijen


Leiden

Twee vrouwen op de Pelmolen aangehouden voor oplichting

28 april 2021

LEIDEN – De politie heeft dinsdagmiddag twee vrouwen aangehouden in verband met Spoofing. De twee verdachten probeerden via een nep-sms van de Rabobank een vrouw op leeftijd op te lichten en haar bankpas te stelen. Voordat dit kon gebeuren kreeg de kleindochter van het slachtoffer kennis van de zaak en schakelde ze de politie in.

Via een nep-sms van de Rabobank vulde het slachtoffer op een website de informatie van haar bankgegevens in, waaronder ook haar pincode. De volgende dag zou een bezorger haar bankpas ophalen. De politie heeft besloten om samen met het slachtoffer te wachten op de bezorger en heeft haar ter plekke aangehouden toen zij de woning betrad. 

De verdachte bleek niet alleen te werken. Beneden aan het appartement van het slachtoffer stond de tweede verdachte in een auto met een draaiende motor. Ook zij is aangehouden. Beide verdachten zijn woonachtig in Almere en worden door de recherche verhoord. De kleindochter van de verdachte heeft direct met de bank gebeld om alle rekeningen van het slachtoffer te blokkeren.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/twee-vrouwen-op-de-pelmolen-aangehouden-voor-oplichting

Lees ook:  Bouwproject ‘De Premier’ moet groen en natuur ademen

Related Articles

Laat een reactie achter