Home » Universiteiten over intimidatie Leidse historicus: ‘Onacceptabel en verwerpelijk’

Universiteiten over intimidatie Leidse historicus: ‘Onacceptabel en verwerpelijk’

Door Harry Verheijen


Leiden

Universiteiten over intimidatie Leidse historicus: 'Onacceptabel en verwerpelijk'

23 maart 2021

LEIDEN – De vereniging van universiteiten (VSNU) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) laten weten de intimidatie van de Leidse universitair docent Nadia Bouras onacceptabel te vinden. Rechtse activistengroep Vizier op Links plaatse zondagochtend een sticker op haar deurpost met daarop de boodschap ‘Geobserveerde locatie’.

‘Wetenschappers moeten veilig en in vrijheid hun onderzoek kunnen doen en hun bevindingen naar buiten kunnen brengen. Het intimideren en bedreigen van onze mensen is een regelrechte aanval op de academische vrijheid én op de vrijheid van meningsuiting,’ schrijven KNAW en VSNU in een gezamenlijk statement.

In een tweet plaatste Bouras zondagochtend dat er een sticker op haar deurpost was geplaatst. Op deze sticker stond ‘Geobserveerde locatie’. Deze sticker is afgekomstig van actiegroep Vizier op Links. Deze groep laat weten de missie te hebben om de ‘hegemonie van activistisch links te ontmaskeren en te doorbreken.’ Bouras heeft aangifte gedaan tegen intimidatie.

Pieter Duisenberg, voorzitter van de VSNU en Ineke Sluiter, president van KNAW laten in een open brief weten deze actie onacceptabel en verwerpelijk te vinden. ‘Dit soort acties moet onmiddellijk stoppen. De Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen doen in deze en soortgelijke gevallen aangifte bij de politie. Medewerkers die hiermee te maken krijgen wordt gevraagd hetzelfde te doen,’ aldus Duisenberg en Sluiter.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/universiteiten-over-intimidatie-leidse-historicus%3A-%27onacceptabel-en-verwerpelijk%27

Lees ook:  A potentially dangerous Request.Path value was detected from the client (&).

Related Articles

Laat een reactie achter