Home » Vragen over ‘onveilige’ kommarotonde | leiden

Vragen over ‘onveilige’ kommarotonde | leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Vragen over 'onveilige' kommarotonde

3 maart 2021

LEIDEN – De Partij voor de Dieren in Leiden heeft schriftelijke vragen gesteld over de kommarotonde op de kruising van de Jan van Houtkade, Geregracht, Korevaarstraat en Lammenschansweg. Bij de kruising zijn al meerdere ongelukken gebeurd sinds de opening in juni 2020.

In de eerste twee maanden na opening van de kommarotonde in juni gebeurde er al drie ongelukken. Eerder kwam er al om commentaar vanuit bewoners rondom de rotonde. Volgens de bewoners is de fietsveiligheid sinds de opening alleen maar achteruitgegaan en is het wachten tot een zwaargewond of dodelijk ongeval.

De gemeente plaatste de komma juist om de veiligheid te versterken. Het zal namelijk voor automobilisten een stuk overzichtelijker zijn geworden en veiliger doordat fietser voorrang hebben. ‘Mochten aanpassingen wenselijk zijn dan worden die op termijn uitgevoerd,’ liet de gemeente in augustus weten.

De Partij voor de Dieren wil kijken naar de mogelijkheid om een voetgangersoversteekplaats toe te voegen. Ook heeft de partij gevraagd of een snelheidsverlaging van 30 km/u mogelijk is rondom de kommarotonde.

Altijd op de hoogte  
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store   
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter   
Luister ook naar Unity.NU.

Source link

Lees ook:  Woningen Julius Caesarlaan ontruimd na brand

Related Articles

Laat een reactie achter