Home » Winst eerste game in halve finalereeks basketbal voor ZZ Leiden

Winst eerste game in halve finalereeks basketbal voor ZZ Leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Winst eerste game in halve finalereeks basketbal voor ZZ Leiden


10 mei 2023 | Redacteur: Chris de Waard

In een spannende pot basketbal heeft Leiden het tegen Aris Leeuwarden woensdagavond in de reguliere speeltijd niet verder gebracht dan gelijk spel. Aan het einde van kwart vier stond het, met nog 1,2 seconde op de klok, 85-85. Leiden had het laatste schot, maar wist in die dikke seconde niet meer te scoren. In de overtime pakte ZZ Leiden alsnog de winst en besliste de eerste wedstrijd in de halve finalereeks tegen Aris Leeuwarden met 99-93.

Leiden liet vaak nonchalant spel zien en gaf de winst bijna weg. Onnodig, want halverwege stonden de Leidenaren nog royaal voor en dacht blijkbaar de buit al binnen te hebben. Tegen beter weten in, want Aris bleek de afgelopen periode vaak een sterke ploeg en daar had Leiden zich meer rekenschap van moeten geven.

De wedstrijd kende nog een bijzonder moment toen kort na rust delen van de oplegvloer in de 5 Meihal op een aantal plekken niet meer goed aansloten. Na een flinke kloppartij van de man met de hamer was de scheidsrechter tevreden en kon de wedstrijd worden hervat.

Aanstaande vrijdag treffen de twee clubs elkaar opnieuw, dan in Leeuwarden. Zaterdag speelt Leiden opnieuw thuis tegen Aris.

 Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/winst-eerste-game-in-halve-finalereeks-basketbal-voor-zz-leiden

Lees ook:  IPFL en STAD Leiden organiseren fotowedstrijd

Related Articles