Home » Olga Commandeur brengt Leiderdorp in beweging

Olga Commandeur brengt Leiderdorp in beweging

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Olga Commandeur brengt Leiderdorp in beweging


11 mei 2023 | Redacteur: Brigit Disseldorp

Woensdag vond bij voetbalclub RCL in Leiderdorp het Vitaliteitsplein van Clubhuis de Derde Helft plaats. Op het plein stonden informatiekramen van zorg- en beweegaanbieders uit het dorp, en kon men meedoen aan verschillende beweegworkshops. Eén van deze workshops was een beweegles van oud-atlete en Nederland in Beweging-presentator Olga Commandeur.

Het Vitaliteitsplein is ingericht om 55+ers te motiveren om te blijven bewegen. Als ambassadeur van het Ouderenfonds is dat ook iets waar Olga Commandeur zich hard voor maakt. ‘Use it or lose it’, noemt Commandeur dat: “Je vaardigheden, kracht, je moet het ontwikkelen en je moet het blijven doen anders verlies je het. Je moet zo lang mogelijk voor jezelf blijven zorgen.”

Wegens de goede connectie met het Nationaal Ouderenfonds was het voor Clubhuis de Derde Helft al snel duidelijk dat Olga Commandeur de juiste persoon was om een les bewegen te geven op het Vitaliteitsplein. Het enthousiasme van Commandeur en de deelnemers van haar les bevestigden dat alleen maar. “Ik dacht dat ze aan een kwartiertje genoeg had, maar ze is al drie kwartier bezig”, zegt voorzitter Koos Koster van Clubhuis de Derde Helft vol bewondering. “Ze heeft er zin in, en de mensen ook.”Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/olga-commandeur-brengt-leiderdorp-in-beweging

Lees ook:  Leiderdorpse gynaecoloog verwekte geen 21 maar 41 kinderen met eigen zaad

Related Articles