Home » Gebruiksverbod tussenvloer nieuw hoofdstuk voor sportschool Jenergy | Unity.NU Nieuws | artikel

Gebruiksverbod tussenvloer nieuw hoofdstuk voor sportschool Jenergy | Unity.NU Nieuws | artikel

Door Harry Verheijen


Unity.NU-Nieuws



Ieder heel en half uur zijn onze nieuwsitems te zien op TV. 

Gebruiksverbod tussenvloer nieuw hoofdstuk voor sportschool Jenergy

OEGSTGEEST – Sportschool Jenergy aan de Clusiushof mocht na de corona sluiting vorige maand eindelijk weer open. Maar, door de nieuwgebouwde tussenverdieping moest eigenaresse Jenny Gaidoukevitch dit deel van haar sportschool weer sluiten toen er handhaving van de gemeente voor de deur stond.

De tussenvloer biedt extra ruimte voor yogalessen en senioren hoek waar ouderen rustig kunnen trainen. Iris Holtmeulen, een van de yogadocenten bij Jenergy, snapt niet waarom de gemeente Gaidoukevitch weer dwars zit en is daarom een petitie gestart. De tussenvloer is een nieuw hoofdstuk in het langlopende traject tussen Jenergy en de gemeente. Gaidoukevitch opende de sportschool in 2014, waarna zij in 2019 de kans van MeerWonen kreeg om het pand te kopen plus het pand waar de buurtsuper ‘Superrr’ gevestigd was. Gaidoukevitch koopt de ruimte vanwege de mogelijkheden om ooit haar faciliteiten te verbeteren, omdat daar veel behoefte is. In hetzelfde jaar ging het mis, de supermarktruimte mocht niet als sportschool gebruikt worden. Daarop volgde ook veel onrust in de wijk omdat de buurtbewoners de buurtsupermarkt niet willen missen. Klik hier voor de volledige tijdlijn.

Nu, een jaar later, legt de gemeente haar een gebruiksverbod voor haar nieuw gebouwde tussenverdieping op. Gaidoukevitch dacht dat zij geen vergunning nodig had voor deze ‘tussenvloer’, maar de gemeente dacht daar anders over. Naast dit nieuwe hoofdstuk is er ook een lichtpuntje voor Gaidoukevitch, na een lange zoektocht heeft Gaidoukevitch wel twee jonge ondernemers gevonden om de ruimte weer om te toveren tot een nieuwe buurtsupermarkt: ‘Vanaf volgende maand gaan ze aan de slag. Ik ben erg blij dat het gelukt is’, vertelt ze trots. De gemeente begrijpt de wens van Gaidoukevitch, maar vind het jammer dat de toevoeging van deze vloer niet aan de orde is gekomen in de gesprekken die ze met haar en haar vertegenwoordigers gevoerd hebben.

‘Wij zijn in overleg met haar vertegenwoordiger en laten alle noodzakelijke onderzoeken met voorrang uitvoeren’, laat de gemeente in een schriftelijke reactie weten. Voorlopig blijft de tussenverdieping dus gesloten. Pas als de gemeente het gebruiksverbod weer opheft, kan de verdieping weer in gebruik worden genomen. Wanneer dat is, is niet bekend. 



Bron: https://www.unity.nu/TV/artikel/gebruiksverbod-tussenvloer-nieuw-hoofdstuk-voor-sportschool-jenergy-

Lees ook:  Van transportondernemer tot wethouder: ‘Besturen hoeft niet per se met een stuur in je handen’

Related Articles