Home » Overhandiging boek Burgerparticipatie aan Nationale Ombudsman.

Overhandiging boek Burgerparticipatie aan Nationale Ombudsman.

Door


Voorschoten

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Overhandiging boek Burgerparticipatie aan Nationale Ombudsman.


27 juli 2023 | Redacteur: Chris de Waard

Het boek ‘Burgerparticipatie in het openbaar bestuur’ van Voorschotenaren Peter van Hoesel en Rob van Engelenburg heeft zijn weg gevonden naar de Nationale Ombudsman. Reinier van Zutphen nam het boek in ontvangst uit handen van de twee auteurs.

“In een geanimeerd gesprek bleek dat er veel overeenkomsten zijn in denken over het belang van burgerparticipatie en het nut voor zowel burgers als lokale overheden”, zegt Van Engelenburg over de ontmoeting met ombudsman Van Zutphen. Daarin spraken de auteurs met Van Zutphen over het belang van meer samenspraak en invloed van burgers op beleid en bestuur. “Belangrijk, want naast meer wederzijds vertrouwen geeft dat een kwaliteitsimpuls aan het openbaar bestuur, meer oplossingen met draagvlak en wordt samenwerken leuk, relevant en lonend.”

In het boek tekenden Van Hoesel en Van Engelenburg eerder dit jaar op waarom burgerparticipatie in hun ogen belangrijk en zinvol is voor de samenleving, en ook hoe het op gang kan worden gebracht. In maart werd het overhandigd aan de drie toenmalige Voorschotense wethouders. Van Engelenburg: “In het voorwoord van het jaarverslag 2022 van de Nationale Ombudsman wordt gepleit voor dialoog, invloed en zeggenschap van burgers bij het beleidsproces van de rijksoverheid. Laten we hopen dat dit de overheid aanspoort om burgerparticipatie een serieuze kans te geven.”Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/overhandiging-boek-burgerparticipatie-aan-nationale-ombudsman.

Lees ook:  CDA en PvdA willen meer betaalbare woningbouw in Voorschoten

Related Articles