Home » Geliefde postbezorger uit Voorschoten houdt baan en geniet van nieuw hoofdstuk in zijn leven

Geliefde postbezorger uit Voorschoten houdt baan en geniet van nieuw hoofdstuk in zijn leven

Door


Voorschoten

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Geliefde postbezorger uit Voorschoten houdt baan en geniet van nieuw hoofdstuk in zijn leven


25 juli 2023 | Redacteur: Omroep West

In januari van dit jaar dreigde Voorschoten een geliefde en vertrouwde postbezorger te verliezen. Kees Vlasveld stond op het punt zijn baan kwijt te raken. Maar toen kende PostNL de inwoners van Voorschoten nog niet. Met succes verenigden zij zich. In deel twee van de zomerserie spreken we de postbezorger met de vraag: hoe is het nu met hem?

Het huilen stond de populaire pakketbezorger Kees Vlasveld in januari nader dan het lachen. Al negentien jaar brengt hij als onderaannemer van PostNL pakjes rond in Voorschoten. Maar daaraan dreigde bruusk een eind te komen, want het postbedrijf verscheurde zijn contract. “Het heeft veel voeten in de aarde gehad”, vertelt Kees over die periode. “Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, ze hebben mijn bus overgenomen en ik mag in Voorschoten blijven rijden. Ik ben in vaste dienst nu, ik ben geen ondernemer meer.”

Vaste aanstelling
Er werd een petitie gestart om PostNL te laten zien hoeveel Kees wordt gewaardeerd en hoezeer zijn diensten worden gekoesterd door de mensen van Voorschoten. De petitie bleek een cruciale factor in het behoud van zijn baan. “Ik krijg het er weer koud van als ik het erover heb, het is fantastisch wat er gebeurd is”, gaat de postbezorger verder. “Het werk is hetzelfde gebleven, maar de werkdruk is minder hoog. Ik kan daarnaast in de ziektewet als het nodig is, maar het loon is wel lager nu. Kortom, het heeft voordelen en het heeft nadelen.”

Relaxt
PostNL nam zijn bus over en besloot Kees een vast dienstverband aan te bieden. Voorheen was Kees als zelfstandige zonder personeel werkzaam, en moest hij zelf zorgen voor zijn inkomen en verzekeringen. Nu heeft hij de zekerheid van een vaste aanstelling, wat zijn leven een stuk stabieler maakt. “Het is relaxt natuurlijk, het is super. Het geeft ook rust, vooral voor de kinderen ook. Papa is niet meer zo gestrest, dus de kinderen hebben er een relaxtere vader voor terug gekregen. Dat is een ding dat zeker is.”

Meer dan alleen pakketten bezorgen
Vlasveld houdt van wat hij doet. Voor Kees is zijn werk veel meer dan alleen pakketten bezorgen: “Het is een manier om sociaal contact te hebben en mensen blij te maken met hun bestellingen. Ik hoef voorlopig echt niets anders.”Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/geliefde-postbezorger-uit-voorschoten-houdt-baan-en-geniet-van-nieuw-hoofdstuk-in-zijn-leven

Lees ook:  Ondernemers Dobbewijk vóór verlenging Bedrijveninvesteringszone

Related Articles