Home » 340 Indische rijsttafels voor Leidse veteranen

340 Indische rijsttafels voor Leidse veteranen

Door Harry Verheijen


Leiden

340 Indische rijsttafels voor Leidse veteranen26 juni 2021

LEIDEN – De veteranen van Leiden worden ieder jaar geëerd, omdat zij zich hebben ingezet voor de vrijheid en veiligheid van ons land of de vrede en veiligheid in de rest van de wereld, met een ontvangst en een Indisch rijsttafelbuffet in de Hooglandse Kerk. Helaas kon deze bijeenkomst door corona-beperkingen nog niet doorgaan. Na het doorslaand succes van vorig jaar besloot Leiden als alternatief de traditionele Indische maaltijd weer bij de veteranen thuis te laten bezorgen. Dat leverde een record aantal van 340 rijsttafels op.

Het burgemeestersechtpaar werd spontaan uitgenodigd bij veteraan Simon van der Sluijs en zijn vrouw Aafke thuis om daar te genieten van de Indische rijsttafel. Burgemeester Lenferink: “Wij vinden dat heel bijzonder en maken daar graag gebruik van! Deze maaltijd is een symbool van waardering en verbinding. Veteranen hebben zich ingespannen voor ons, voor onze vrijheid, voor onze vrede. Sommigen zelfs met risico voor eigen lijf en leden. Dat verdient onze grote dank en die brengen wij met deze maaltijd graag tot uiting.”

Leidse Veteranendag voorziet in een grote behoefte. Voor veel oudere Leidse veteranen is de gang naar Nationale Veteranendag in Den Haag te druk of te ver. In Leiden vindt deze een dag voor Nationale Veteranendag plaats in de Hooglandse Kerk, met een traditioneel lndisch rijsttafelbuffet, vaak omlijst met muziek uit vroeger tijden. Ook worden er foto’s vertoond van de missies waarop de Leidse veteranen zijn geweest. De volgende Leidse Veteranendag staat gepland voor vrijdag 24 juni 2022, in de Hooglandse Kerk te Leiden.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/340-indische-rijsttafels-voor-leidse-veteranen

Lees ook:  Leidse Marathon op 10 oktober gaat door

Related Articles

Laat een reactie achter