Home » Achtervolging met zeer hoge snelheid eindigt in crash

Achtervolging met zeer hoge snelheid eindigt in crash

Door admin


Leiden

Achtervolging met zeer hoge snelheid eindigt in crash

Fotografie: Politie Leiden

11 oktober 2021

LEIDEN – Een automobilist is zondagavond gecrasht tijdens een achtervolging. Van de twee inzittenden is er één aanhouden.

Agenten gaven zondagavond rond 21.00 uur een bestuurder een stopteken omdat hij mogelijk een ongeldig rijbewijs had. De bestuurder had echter geen zin in een gesprek, keerde om en reed er volgens de politie als een dwaas vandoor. Hierbij reed hij meerdere keren door rood licht, haalde snelheden boven 100km/uur op de Churchilllaan en vloog op verschillende kruispunten bijna uit de bocht.

De achtervolging liep via middenbermen, stoepen en een fietspad aan de Vijf Meilaan. Uiteindelijk crashte de auto tegen een geparkeerde auto aan de Glenn Millerstraat. Hierbij gingen de 2 inzittenden er rennend vandoor. De achtervolgende collega kon 1 persoon aanhouden. De andere persoon rende de wijk in.

De politie zoekt de tweede inzittende nog. Mensen met beelden van de aanrijding of achtervolging worden gevraagd die met de politie te delen. ‘Woont u in de omgeving van de Glenn Millerstraat en heeft u camera’s hangen? Check dan alstublieft of hier een vluchtend persoon te zien is. De crash vond plaats om 21.06 uur.’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/achtervolging-met-zeer-hoge-snelheid-eindigt-in-crash

Related Articles

Laat een reactie achter