Home » Nieuwbouw studentencomplex Kolffpad van start

Nieuwbouw studentencomplex Kolffpad van start

Door admin


Leiden

Nieuwbouw studentencomplex Kolffpad van start11 oktober 2021

LEIDEN – Studentenhuisvester DUWO begint deze maand met de nieuwbouw van studentencomplex Kolffpad. Op woensdag 13 oktober gaat de nieuwbouw feestelijk van start onder toeziend oog van onder meer de vertegenwoordigers van de Universiteit Leiden en de gemeente.

Kolffpad wordt een groot duurzaam studentencomplex met 289 zelfstandige studentenwoningen tegen betaalbare prijzen. Ruim 85% van de woningen heeft na aftrek van huurtoeslag een huur tussen €320 en €360. De overige (grotere) woningen hebben – na aftrek van huurtoeslag – een huur van €375. Het complex wordt gebouwd op een locatie van de Universiteit Leiden in Schilperoortpark, middenin de parkachtige campusomgeving van het Bio Science Park.

Het gebouw wordt – in aansluiting op de rest van het gebied – vanuit natuurinclusief oogpunt gebouwd. Dat betekent vooral veel toepassingen voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Zo wordt het pand voorzien van groene gevels en een groendak, dat voor buffering van regenwater, luchtzuivering, koeling van de omgevingstemperatuur en biodiversiteit zorgt. Het groendak krijgt insectenhotels en in de gevels komen nestkasten voor vogels en vleermuizen. Verdere duurzaamheidsmaatregelen zijn: hoge isolatiewaarden, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en aansluiting op het stadsverwarmingsnetwerk (gasvrij).

Met input van studenten
Drie gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een studiecafé en een game & playroom, zorgen voor veel mogelijkheden voor studeren en ontspannen. Ze worden ingericht met input van studenten die in workshops konden aangeven wat ze belangrijk vinden: vooral geschikte ruimte om te studeren in combinatie met veel inventaris voor spelletjes, goed verplaatsbare meubels en goede koffie.

De bouw wordt uitgevoerd door Waal Bouw en is naar verwachting medio 2023 afgerond.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/nieuwbouw-studentencomplex-kolffpad-van-start

Related Articles

Laat een reactie achter