Home » 9 bekende Nederlanders uit Leiden

9 bekende Nederlanders uit Leiden

Door Harry Verheijen
bekende Nederlanders uit Leiden

Voor velen staat Leiden bekend om zijn geschiedenis en cultureel erfgoed, maar wist je dat er meer achter de stad schuilt? Leiden is namelijk de geboorteplaats van een aantal bekende Nederlanders. De stad is een kweekvijver voor talent. Laten we kennis maken met deze 9 BN’ers!

1.      Armin van Buuren

Wereldberoemde DJ en producer uit 1976 is een bekende voor velen. Hij heeft fans over de hele wereld bereikt met zijn muzikale talent en passie. Deze fans heeft hij vooral te danken aan zijn wekelijkse ‘a state of trance’ radioshow. Met jaren talent en performances hebben deze fans en de rest van de wereld hem een icoon in de muziekwereld gemaakt.

2.      Bartho Braat

Bartho Braat is een acteur die vooral bekend voor ons is van de soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. De acteur is in 1950 geboren en heeft met zijn bijdrage aan de Nederlandse televisiewereld een vertrouwd gezicht voor velen.

3.      Carina Benninga

Ze heeft Nederland vertegenwoordigt met haar internationale hockeyprestaties: Carina Benninga. Met haar sportieve leiderschapskwaliteiten op het hockeyveld heeft ze een grote plek in de Nederlandse sportgeschiedenis bezorgd.

4.      Menno Bentveld

Menno Bentveld is een bekende televisiepresentator, geboren in 1967. Deze presentator heeft zich voornamelijk ingezet voor natuurbehoud en milieubewustzijn. Met zijn werk voor programma’s zoals ‘Vroege Vogels’ heeft hij een gerespecteerde stem in de media gemaakt.

5.      Joost van Bellen

Joost van Bellen is een andere Leidse BN’er in de muziekwereld. Joost is een bekende DJ en staat bekend om zijn georganiseerde feesten. Allerlei evenementen die de danscultuur en het nachtleven van Nederland hebben vormgegeven heeft hij georganiseerd.

6.      Marc van Belkum

Marc van Belkum, geboren in 1965 is een BN’er dankzij zijn hoge sportniveau als olympisch waterpoloër. Zijn atletische prestaties en toewijding aan de sport hebben hem een historische plek in de Nederlandse sportwereld bezorgd.

7.      Isa Hoes

Een andere bekende GTST-actrice die geboren is in Leiden, is Isa Hoes. Je kent haar waarschijnlijk dus als actieve of schrijver. Ze speelde in andere series als ALL Stars, Cellblok H en nog meer. Geen enkele serie is voor de actrice te veel gevraagd, make-up shoppen, op het gezicht aanbrengen en…actie!

8.      Prinses Laurentien

Laurentien Brinkhorst is de echtgenote van Prins Constantijn. Op 2 mei 1966 is ze geboren in Leiden. De moeder van Prinses Laurentien was in haar Leidse studententijd een vriendin en huisgenoot van Prinses Beatrix.

9.      Jochem Myjer

Jochem Myer kan niet van dit lijstje aan Leidse BN’ers ontbreken. Met zijn gevoel voor humor heeft hij vele harten in Nederlandse theaterzalen mogen veroveren. De cabaretier is in het jaar 1977 geboren in Leiden. Hij is dol op Leiden en dit is terug te zien in zijn zelfgemaakte lied voor de stad! Zaterdagen is hij dan ook regelmatig op de Leidse markt te vinden.

Zo blijkt de stad niet alleen bekend te zijn om te wonen aan het water in Leiden.  Deze 9 BN’ers bewijzen maar weer hoe divers de stad is, maar vooral hoeveel talent er uit Leiden komt. Leiden heeft bijgedragen aan het vormgeven van vele herkenbare figuren in de Nederlandse cultuur. De historische stad staat dus niet alleen bekend om de prachtige grachten en zijn universiteit. Het is een échte bron van Nederlands talent!

Lees ook:  ZZ Leiden naar finale BNXT: derde hoofdprijs in zicht

Related Articles