Home » Bestuurslid Minerva geschorst vanwege geheim feest in wijnkelder

Bestuurslid Minerva geschorst vanwege geheim feest in wijnkelder

Door Harry Verheijen


Leiden

Bestuurslid Minerva geschorst vanwege geheim feest in wijnkelder

16 april 2021

LEIDEN – Een bestuurslid van de Leidse studentenvereniging Minerva is voor drie weken geschorst. Hij hield een borrel in de wijnkelder van de sociëteit, maar deze is vanwege coronamaatregelen gesloten. Dit meldt het Leids Universitair Weekblad Mare.

Op donderdag 8 april nodigde het bestuurslid zes studenten uit in de wijnkelder van Minerva, vier hiervan zijn ook leden van Minerva. De bedoeling was dat het feest geheim bleef, maar de zes aanwezige studenten deelden op social media filmpjes van de borrel. In een van de filmpjes hoor je een studente fluisteren ‘Gast, tuurlijk, het bestuur komt er toch niet achter.’ De filmpjes die op social media verschenen werden uiteindelijk in korte tijd gedeeld in verschillende whatsappgroepen en ook de verenigingsvoorzitter werd daardoor op de hoogte gebracht.

Naast de schorsing krijgt het bestuurslid van de studentenvereniging een geldboete van 250,- euro en een taakstraf van honderd uur opgelegd . De andere vier aanwezige leden komen er vanaf met een waarschuwing.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app,

gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/bestuurslid-minerva-geschorst-vanwege-geheim-feest-in-wijnkelder

Lees ook:  Actie Help Oekraïne | leiden

Related Articles

Laat een reactie achter