Home » Braziliaanse Pedro zoekt gastgezin voor zijn uitwisseling naar Leiden

Braziliaanse Pedro zoekt gastgezin voor zijn uitwisseling naar Leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Braziliaanse Pedro zoekt gastgezin voor zijn uitwisseling naar Leiden10 augustus 2021

LEIDEN – Elk jaar komen er eind augustus tientallen uitwisselingsstudenten over de hele wereld om een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van deze uitwisselingstudent is Pedro uit Brazilië. Uitwisselingsorganisatie Travel Active is nu nog op zoek naar een gastgezin in Leiden en omgeving voor Pedro.

Pedro doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

De 17-jarige Pedro Henrique beschrijft zichzelf als leergierig, optimistisch en behulpzaam. Hij vindt het fijn om elke ochtend voor (online) school begint te gaan hardlopen. Het zorgt ervoor dat hij fit blijft en hij vindt de frisse lucht fijn! Sinds kort schaakt hij regelmatig, het heeft hem geleerd situaties beter te analyseren. Pedro Henrique is volgens Travel Active erg gemotiveerd om Nederlands te leren en is al begonnen met een online cursus zodat hij een goede basis heeft wanneer hij naar Nederland komt, zo horen we het graag. Het profielvan Pedro is te vinden op de website van Travel Active. 

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Zij helpen met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. Meer informatie over het uitwisselingsprogramma is te vinden op de websiteBron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/braziliaanse-pedro-zoekt-gastgezin-voor-zijn-uitwisseling-naar-leiden

Lees ook:  Kabouters krijgen lidmaatschap 3 October Vereeniging

Related Articles

Laat een reactie achter