Home » Eerste slechtvalkkuiken geboren in nestkast Uniper Energy

Eerste slechtvalkkuiken geboren in nestkast Uniper Energy

Door Harry Verheijen


Leiden

Eerste slechtvalkkuiken geboren in nestkast Uniper Energy

29 april 2021

LEIDEN – De twee slechtvalken die sinds kort hun intrek hebben genomen in de nestkast bij Uniper Energy in Leiden hebben hun eerste ei uitgebroed. Eind maart heeft het vrouwtje vier eieren gelegd, waarvan de eerste nu is uitgekomen. 

De nestkast waarin de slechtvalken wonen, hangt aan de muur van de E.ON Benelux energiecentrale aan de Langegracht. Sinds 2010 wordt de nestkast door talloze vogelsoorten gebruikt om in te broeden. In de vorige eeuw verdween de slechtvalk door pesticiden en jacht bijna uit ons land, maar sindsdien heeft de roofvogel zich goed herpakt.

Slechtvalken broeden volgens de Vogelbescherming het liefst op kliffen en bergwanden, maar bij gebrek aan die nestlocaties in Nederland maken ze graag gebruik van nestkasten. De kuikens kunnen na ongeveer anderhalve maand vliegen, en worden daarna over het algemeen nog twee maanden door hun ouders gevoerd voordat ze het nest verlaten.

Altijd op de hoogte    

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   

Luister ook naar Unity.NUBron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/eerste-slechtvalkkuiken-geboren-in-nestkast-uniper-energy-

Lees ook:  Douglas Spradley nieuwe coach ZZ Leiden

Related Articles

Laat een reactie achter