Home » Havenplein als toekomstig groene entree van de binnenstad

Havenplein als toekomstig groene entree van de binnenstad

Door Harry Verheijen


Leiden

Havenplein als toekomstig groene entree van de binnenstad

Fotografie: Visualisatiekoning; Gemeente Leiden

14 juli 2021

LEIDEN – Afgelopen dinsdag heeft het Leidse college het uitvoeringsbesluit van het project Havenplein vastgesteld. De gemeente wil het Havenplein verkeersveiliger en groener maken zodat het een ‘nog mooier entree van de historische binnenstad’ wordt.

Het verbeteren van de verkeerveiligheid en leefbaarheid in het gebied komen naar aanleiding van de Agenda Autoluwe Binnenstad die de gemeenteraad in februari 2021 heeft vastgesteld. Het college wil de schaarse ruimte in de binnenstad van Leiden zo goed mogelijk benutten. Dit gaan ze doen door zowel het toevoegen van groen en het aanpassen van verkeerssituaties. Voornamelijk de veiligheid van fietsers en voetgangers staat centraal.

Verkeersveiligheid
De verbetering van de verkeersveiligheid bij het Havenplein gaat over het zoeken naar een oplossing voor het beperkte zicht in de bocht Oude Vest – Havenplein om daarmee het gevoel van onveiligheid te verbeteren. Daarnaast wordt de veiligheid en toegankelijkheid voor voetgangers en fietsers verbeterd door hen meer ruimte te geven.

De krappe bocht Oude Vest – Havenplein (Google Maps)

Groen
Het Havenplein wordt helemaal opnieuw ingericht. Er worden plantvakken aangelegd met 100 vierkante meter extra groen, en er wordt een boom toegevoegd. ‘De Leids Lantaarns en het zitmeubilair maken het gebied een prettige plek om te wandelen, te genieten van het water, of als looproute naar de historische binnenstad,’ aldus de gemeente Leiden.

Naar verwachting starten de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2022.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/havenplein-als-toekomstig-groene-entree-van-de-binnenstad

Lees ook:  Rutger van Barneveld vindt geluk met Leidse zangeres Naomi

Related Articles

Laat een reactie achter