Home » Leiden streeft naar creatie ‘Singelpark XL’

Leiden streeft naar creatie ‘Singelpark XL’

Door Harry Verheijen


Leiden

Leiden streeft naar creatie 'Singelpark XL'

Fotografie: Gemeente Leiden

14 juli 2021

LEIDEN – Het Singelpark is inmiddels al een poos af. Leidenaren kunnen langs de kades van de binnenstad genieten van aansluitend groen. Maar de gemeente wil het hier niet bij laten; zij streven naar de creatie van een Singelpark XL.

‘We willen een tweede groene ring in Leiden creëren. Denk aan een Singelpark XL,’ vertelde wethouder Fleur Spijker onlangs tijdens een persmoment. ‘Heel veel groen is nu niet goed zichtbaar. We willen dat beter aansluiten en met elkaar verbinden.’

Omgevingsvisie

Het plan is onderdeel van de Omgevingsvisie Leiden 2040. De omgevingsvisie moet de basis voor de toekomst van Leiden beschrijven. Onder de naam ‘groen-blauw raamwerk’ wordt de visie van een Singelpark XL uitgelegd. Volgens de huidige plannen moet de tweede groene ring tussen het Singelpark en het buitengebied komen. 

De gemeente wil ook het bestaande Singelpark en de toekomstige groene cirkel verbinden met groene ‘spaken’. Dit zijn voetgangers- en fietsroutes met een groene inrichting, uitstraling en belevingswaarde. Dit betekent dat er bij de aanleg rekening gehouden zal worden met de klimaatbestendigheid en biodiversiteit van de paden.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/leiden-streeft-naar-creatie-%27singelpark-xl%27

Lees ook:  Muzikale activiteiten bij MOL in de Zomervakantie

Related Articles

Laat een reactie achter