Home » Kans op problematische schulden in Leiden en Leiderdorp hoger dan gemiddeld | | Leiden

Kans op problematische schulden in Leiden en Leiderdorp hoger dan gemiddeld | | Leiden

Door Harry Verheijen


Regio

Kans op problematische schulden in Leiden en Leiderdorp hoger dan gemiddeld

29 april 2021

LEIDEN – In Leiden en Leiderdorp lopen respectievelijk 1 op de 4 en 1 op de 3 mensen kans op problematische schulden, dat zegt de Nederlandse Schuldhulproute. Dat ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Daarom gaan die gemeenten nu samenwerken met de Nederlandse Schuldhulproute om mensen met geldzorgen sneller in beeld te krijgen en te assisteren.

In Nederland heeft ruim 1 op de 5 huishoudens moeite om rekeningen op tijd te betalen. In de gemeenten Leiden en Leiderdorp ligt die kans een stuk hoger. ‘Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden’, legt directeur Martin Suithoff van de Nederlandse Schuldhulproute uit.

Inwoners van de gemeenten Leiden en Leiderdorp die met geldproblemen kampen kunnen via een test op Geldfitnl inzicht krijgen in hun eigen financiële situatie. Ook is er een gratis telefoonnummer beschikbaar gesteld voor mensen die liever bellen.

Persoonlijk advies
Op basis van die test krijgen inwoners een persoonlijk advies aangereikt en een overzicht van alle hulp die op financiëel vlak beschikbaar is in de gemeente, zoals vrijwilligersorganisaties en gemeentelijke schuldhulploketten.

Voor ondernemers is een aparte test beschikbaar via Geldfitzakelijk.nl. ‘Want’, legt Suithoff uit, ‘Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.’

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/kans-op-problematische-schulden-in-leiden-en-leiderdorp-hoger-dan-gemiddeld

Lees ook:  Feestelijke diploma uitreiking Opstapje in Naturalis

Related Articles

Laat een reactie achter