Home » Koornbrug in regenboogkleuren tegen Hongaarse anti LHBTI wet

Koornbrug in regenboogkleuren tegen Hongaarse anti LHBTI wet

Door Harry Verheijen


Leiden

Koornbrug in regenboogkleuren tegen Hongaarse anti LHBTI wet

Fotografie: Buro JP/Archief

25 juni 2021

LEIDEN – Aankomend weekend wordt de Koornbrug ’s avonds aangelicht in de kleuren van de regenboog. Op deze manier wil de gemeente haar ongenoegen kenbaar maken over de onlangs in Hongarije aangenomen anti-LHBTI wetgeving. Ook wordt zaterdagnamiddag bij het Stadskantoor de regenboogvlag gehesen.

Vorige week nam het Hongaarse parlement een amendement aan die het afbeelden van een andere geaardheid dan heteroseksueel in boeken, films en andere media verbied voor personen onder de 18 jaar. Verschillende Europese landen noemen dit discriminatie en schending van de vrijheid van meningsuiting en gaan in protest. Op zondag 27 juni speelt het Nederlands elftal in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, haar 1/8e finalewedstrijd in het kader van EURO2020.

Voor de gemeente Leiden is dit een belangrijk moment om te laten zien dat zij veel waarde hechten aan de fundamentele mensenrechten en tegen discriminatie van LHBTIQ+-ers is. Het college van Burgemeester en Wethouders wil door het aanlichten van de Koornbrug en het uithangen van de regenboogvlag een duidelijk signaal afgeven. ‘We willen de LHBTIQ+-ers in Hongarije een hart onder de riem steken en tegelijkertijd de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland laten weten dat de gemeente Leiden achter haar staat,’ schrijft de gemeente.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/koornbrug-in-regenboogkleuren-tegen-hongaarse-anti-lhbti-wet

Lees ook:  Vidi-financiering voor wetenschappers van Universiteit Leiden

Related Articles

Laat een reactie achter