Home » Wijkavond geeft Poelgeestenaren kans om rol te spelen in duurzame toekomst van hun wijk

Wijkavond geeft Poelgeestenaren kans om rol te spelen in duurzame toekomst van hun wijk

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

Wijkavond geeft Poelgeestenaren kans om rol te spelen in duurzame toekomst van hun wijk25 juni 2021

OEGSTGEEST – Coöperatie Energiek Poelgeest organiseert op donderdag 1 juli een bijeenkomst voor wijkbewoners over de duurzame toekomst van de wijk Poelgeest. De coöperatie roept wijkbewoners op om met al hun wensen en ideeën voor de energietransitie te komen en samen plannen te ontwikkelen. Energiek Poelgeest presenteert ook eigen suggesties voor een duurzame energievoorziening. De avond start om 19.30 in OBS De Vogels, Jac. P. Thijsselaan 69 in Oegstgeest.

Voortgang aquathermieplannen

Coöperatie Energiek Poelgeest kwam eerder in het nieuws met gedetailleerde plannen om de buurt duurzaam te verwarmen door middel van warmte uit water (aquathermie). Er is echter nog veel meer mogelijk om Poelgeest door de energietransitie te loodsen, aldus de coöperatie. Zonnepanelen, een wijkbatterij, laadpalen, koeling, energiebesparing; alle ideeën en plannen zijn welkom.

Inspiratie uit Den Haag

Als spreker is Rutger van Hoogstraten uitgenodigd. Hij is voorzitter van een bewonersvereniging in Den Haag, maar werkt ook bij Shell aan duurzame warmte. Hij zal als inspirational speaker vertellen wat je als bewonersgroep allemaal voor elkaar kunt krijgen wanneer je je samen inzet voor een duurzame toekomst.

Voorzet voor wijkuitvoeringsplannen
Met deze oproep loop Energiek Poelgeest vooruit op de wijkuitvoeringsplannen die de gemeente de komende tijd gaat maken. Daarin wordt per wijk vastgelegd hoe het beste de overstap naar duurzame energievoorziening kan worden gemaakt. Het is volgens Energiek Poelgeest belangrijk dat wijkbewoners daar zelf een stem in hebben. De coöperatie vormt daarvoor een platform.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/oegstgeest/wijkavond-geeft-poelgeestenaren-kans-om-rol-te-spelen-in-duurzame-toekomst-van-hun-wijk

Lees ook:  'Leiden verdient beter', Leiden Participeert lanceert verkiezingsprogramma

Related Articles

Laat een reactie achter