Home » Ondernemersverenigingen pleiten voor goed bereikbare Leidse binnenstad

Ondernemersverenigingen pleiten voor goed bereikbare Leidse binnenstad

Door Harry Verheijen


Leiden

Ondernemersverenigingen pleiten voor goed bereikbare Leidse binnenstad9 juli 2021

LEIDEN –  Het stadsbestuur wil de komende jaren veel veranderingen doorvoeren rondom de bereikbaarheid van de Leidse binnenstad. De ondernemers zien bij de plannen voor een autoluwe binnenstad kansen voor het verder verbeteren van de openbare ruimte.

Met name voor het openbaar vervoer liggen er kansen voor de Leidse binnenstad. Door regionale bussen te weren uit de winkelgebieden zoals de Stationsweg en de Breestraat ontstaat er volgens de ondernemers meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Het busverkeer kan via de route Hooigracht-Langegracht rijden. Bezoekers zouden dan nog steeds kunnen uitstappen aan het begin van de Haarlemmer- en Breestraat. 

Verder benadrukken de ondernemers dat het invoeren van de autoluwe binnenstad zorgvuldig moet verlopen. Zo moeten er toch voldoende parkeerplekken zijn. Een nieuwe Morspoortgarage is dan essentieel volgens de ondernemers. Hun laatste verzoek is een probleemloze bevoorrading van winkels en horeca te garanderen, door het verruimen van venstertijden voor bevoorrading en het toestaan van soepele ontheffingsmogelijkheden.

De ondernemersverenigingen en het Centrummanagement zeggen de ontwikkelingen rondom het openbaar vervoer en de autoluwe binnenstad nauwlettend te blijven volgen, om zo te garanderen dat de Leidse binnenstad bereikbaar, levendig en economisch vitaal blijft.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/ondernemersverenigingen-pleiten-voor-goed-bereikbare-leidse-binnenstad

Lees ook:  Twee voertuigen botsen op N206

Related Articles

Laat een reactie achter