Home » Oegstgeest zet handtekening onder opvang statushouders in Hoefijzergebouw

Oegstgeest zet handtekening onder opvang statushouders in Hoefijzergebouw

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

Oegstgeest zet handtekening onder opvang statushouders in Hoefijzergebouw8 juli 2021 | Redacteur: Julia den Heijer

OEGSTGEEST – Woensdag heeft de gemeente Oegstgeest haar handtekening gezet onder de vergunning voor de vestiging van 175 statushouders en 80 spoedzoekers in het Hoefijzergebouw. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) en Divorce Housing diende deze aanvraag in april na veel commotie in. 

De opvanglocatie, beter bekend als de voormalige Jelgersma kliniek achter het gemeentehuis, is al langere tijd onderwerp van gesprek. Verschillende organisaties zien het gebouw liever te pas komen aan de woningmarkt. Tweede Kamer partij BIJ1 stelde vragen over de eventuele looproutes, de landelijke media kreeg lucht van de onrust en de VVD, Hart voor Oegstgeest en Lokaal waren kritisch over de plannen. Nu de vergunning is ondertekend, geldt de vergunning voor vier jaar, met een mogelijke verlenging van een jaar. De gemeente stuurt erop aan om het COA maandag 1 november het gebouw in gebruik te laten nemen. 

Zaterdagmiddag 10 juli organiseert het COA in samenwerking met de gemeente Oegstgeest een informatiemarkt achter het gemeentehuis. Tijdens deze markt zijn er verschillende kraampjes met informatie over de opvang van statushouders, de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen en praktische zaken, zoals parkeren en verkeerBron: https://www.unity.nu/artikelen/oegstgeest/oegstgeest-zet-handtekening-onder-opvang-statushouders-in-hoefijzergebouw

Lees ook:  Acda en de Munnik lenen tamboerijn van Leidse basisschool

Related Articles

Laat een reactie achter