Home » Ontwerpbestemmingsplan Humanities Campus ter inzage gesteld

Ontwerpbestemmingsplan Humanities Campus ter inzage gesteld

Door Harry Verheijen


Leiden

Ontwerpbestemmingsplan Humanities Campus ter inzage gesteld

Fotografie: Universiteit Leiden

29 maart 2021

LEIDEN – Het ontwerpbestemmingsplan Humanities Campus is door de gemeente Leiden voor zienswijzen vastgesteld. Het plan ligt van 2 april tot en met 13 mei ter inzage.

Met het ontwerpbestemmingsplan Humanities Campus wil de gemeente een binnenstadscampus voor de universiteit ontwikkelen. Hiermee wil de universiteit de kwaliteit van onderwijs en onderzoek garanderen voor studenten en onderzoekers. Onderdeel hiervan zijn onder andere de komst van een nieuw centraal plein en twee nieuwe onderwijsgebouwen. Om dit mogelijk te maken, zullen de woningen aan de Sebastiaansdoelen moeten worden gesloopt. Ook moet er een centraal groen plein met een horecagelegenheid met terras komen. De campus krijgt met dit alles een betere aansluiting op naastgelegen gebieden, zoals het centrum en het Singelpark.

Het plan ligt ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Leiden. Meer informatie over de Humanities Campus is te vinden op de website www.universiteitleiden.nl/humanities-campus.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app,

gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/ontwerpbestemmingsplan-humanities-campus-ter-inzage-gesteld-

Lees ook:  Meisje van 14 door misdrijf omgekomen op Melchior Treublaan, Leidenaar van 32 vast

Related Articles

Laat een reactie achter