Home » Studenten maken magazine om thuiswerkers fit te krijgen

Studenten maken magazine om thuiswerkers fit te krijgen

Door Harry Verheijen


Leiden

Studenten maken magazine om thuiswerkers fit te krijgen

25 maart 2021

LEIDEN – Vijf studenten van de Universiteit Leiden hebben een magazine geschreven dat bedoeld is om thuisewerkers fit en gezond te houden. In het boekje staan onder meer recepten en oefeningen die mensen makkelijk thuis kunnen maken en doen.

Het magazine begon oorspronkelijk als een schoolproject om een maatschappelijk verantwoord bedrijf op te starten. Naarmate de studenten meer onderzoek gingen doen naar het onderwerp nam ook het enthousiasme toe. ‘We waren ontzettend gemotiveerd en enthousiast voor het onderwerp. Iedereen had honderd procent motivatie om voor een goed resultaat te gaan,’ vertelt Niels Zijdenbos, een van de studenten achter het magazine.

‘Iedereen werkt nu thuis, en we zien dat deze groep daarom minder beweegt. Mensen zitten op de verkeerde bureaustoel en eten ongezond,’ gaat Zijdenbos verder. Hij hoopt dat het magazine niet alleen mensen motiveert om gezonder te leven, maar ook dat jongeren erdoor worden aangespoord om zelf hun eigen ideeën uit te gaan werken.

Bij nul beginnen

In het magazine staan recepten die in samenwerking met TV-kok Ron Blaauw en een sportdiëtist zijn samengesteld. ‘Ik ben zelf gerechten gaan proberen, en je zit er gewoon veel beter door in je vel. Het heeft wel verandering gemaakt in mijn leven,’ vertelt Iris Noordermeer, tweedejaars student commerciële economie.

‘Je kan bij nul beginnen. Je hoeft niet gelijk heel veel dingen te doen of grote veranderingen te maken. Je kunt gewoon stapje voor stapje aanpassingen maken.’

Bol.com

Tot nu toe was het magazine alleen te koop via de instagrampagina van Stay Fit @ Home, het bedrijv van de studenten. Inmiddels is het magazine ook beschikbaar via Bol.com. Maar wees er snel bij, want er zijn slechts honderd versies gedrukt. ‘Als het echt een succes is willen we er zeker meer gaan maken. En als iedereen over een jaar nog steeds thuiswerkt gaan we er zeker nog eentje maken,’ aldus Zijdenbos.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   


Luister ook naar Unity.NU.



Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/studenten-maken-magazine-om-thuiswerkers-fit-te-krijgen

Lees ook:  Rotary SantaRun zoekt goede doelen in Leiden

Related Articles

Laat een reactie achter